“Geleceğimi Koruyorum” projesinin resim yarışması sonuçlandı  
“Geleceğimi Koruyorum” projesinin resim yarışması sonuçlandı

“Geleceğimi Koruyorum” projesinin resim yarışması sonuçlandı

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iş birliğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen "Geleceğimi Koruyorum" projesi kapsamında düzenlenen resim yarışması sonuçları belli oldu.

“Geleceğimi Koruyorum” projesinin resim yarışması sonuçlandı

Çevreye duyarlı, farkındalık düzeyleri yüksek çocuklar yetiştirmek amacıyla proje faaliyetlerinden biri olan “Toprak ve Su” konulu resim yarışması proje pilot illeri olan 30 büyükşehirdeki il birincileri açıklandı.

 

2015 yılında başlayan proje ile genç kuşakların, toprak ve su kaynaklarının korunması ve kullanımı konusunda bilinçlendirilerek, hassasiyeti yüksek bir nesil olarak yetişmeleri hedefleniyor. Doğal kaynakların yönetiminin geleceğin en önemli meselesi olduğu ve bu bilincin çocuklarda küçük yaşlardan itibaren aşılanması gerektiği anlayışıyla 7 ilde başlatılıp 30 büyükşehire yayılan projeyle okul öncesi, 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri ile dolaylı yararlanıcılar olarak öğretmen ve ebeveynlere ulaşılıyor.

 

Çocuklar tabiatın dilini öğreniyor

Proje kapsamında hedef kitleye yönelik eğitim, etkinlik ve bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor,  öğrencilere ilkokul hayat bilgisi dersi kazanımları ile ilişkilendirilmiş olan “Yeşil Defter”ler dağıtılıyor. Ayrıca, öğrencilerin tabiatı tanımaları, yeni keşifler yapmaları, toprağa ve suya dokunarak bitki yetiştirmelerini teşvik eden etkinlikler yaptırılarak eğitim seminerleri düzenleniyor. 

                    

Dünya ülkelerine ev sahipliği yapan proje

Antalya’da EXPO 2016’da da yerini alan “Geleceğimi Koruyorum” projesinin tanıtım standı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla açılmıştı. Fuar süresince açık kalan standı 43 ülkenin yansıra Türkiye’den öğrenci, öğretmen ve ebeveynler ziyaret etti. Çocuklar, proje çalışmaları ile birçok ülkeden gelen konuğa ev sahipliği yaptı. "Uluslararası Toprak Yılı" kapsamında Roma’da FAO “Toprak ve Su” grubuna sunulan ve büyük beğeni kazanan proje,  G20 Antalya Zirvesi´nde de lider eşlerine örnek proje olarak tanıtıldı. 

 

Projenin resim yarışmasının il birincileri:

Kozan-Bağtepe İlkokulu Ümit Avcı, Yenimahalle-Kentkoop İlkokulu Bahar Şahin, Antalya Fatma Alaettinoğlu İlkokulu Ayşe Gülce Bingöl, Didim-Nurullah Kocabıyıklı İlkokulu Aslı Kılınçaslan, Burhaniye-Nadir Tolun İlkokulu Ahmet Onur Ayan, İnegöl-Hacer Salih Yıldız İlkokulu Begüm Kalaycı, Çal-Hancalar Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Hatice Süller, Ergani-Ziyaret İlkokulu Hazal Durak, Erzurum Uzundere-Özcan İlkokulu İlayda Ertek, Eskişehir Alpagut İlköğretim Okulu   Fatma Nur Mert, Nizip-Kocatepe İlkokulu Aynur Taşatan, İskenderun Lider Başaran İlkokulu   Öğe Kerem Kahriman, Mersin Bahçeşehir Koleji Ela Sadıklı, İstanbul Halime Budak İlkokulu Ela Toraman, Buca-Tuğsavul İlkokulu Deniz Çatak, KAYSERİ Sabit Bozahmetoğlu İlkokulu Hazal Süle, Derince-Çenesuyu İlkokulu Kutay Berk Açıkgöz, Selçuklu-Oğuz Kağan İlkokulu Kayra Nur Erdoğan, Darende-Balaban İlköğretim Okulu Esma Nur Bingöl, MANİSA Tırazlar Hüseyin Gümüşlü İlkokulu Dilara Yeşil, Pazarcık-Fatih İlkokulu Sümeyra Nur Eser, Dargeçit-Sakarya İlkokulu Emani Murad, Milas-Merkez İlkokulu Azra Giren, Kumru-Atatürk İlkokulu Kaan Kafkas Bellici, Sapanca-İlkokulu Rabia Nur Aydoğdu, SAMSUN Atakum-Fahrettin Ulusoy İlkokulu Eylül Demirbilek, Tekirdağ Süleymanpaşa İlköğretim Okulu Defne Tekinel, Trabzon Ortahisar-Karakaya İlkokulu Fatma Nur Kılınç, Şanlıurfa Abdülkadir Karahan İlköğretim Okulu Burak Muratoğlu, Başkale-Ayyıldız İlkokulu Rabia Nur Saba.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.