ATIK KUMAŞLARLA DOĞAYA DOST ÇANTALAR ÜRETİYORLAR  
ATIK KUMAŞLARLA DOĞAYA DOST ÇANTALAR ÜRETİYORLAR

ATIK KUMAŞLARLA DOĞAYA DOST ÇANTALAR ÜRETİYORLAR

Bursa Nilüfer Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri, hem doğanın korunmasına hem de aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla, tekstil fabrikalarından aldıkları atık kumaşları, okullarında bulunan giyim ve tekstil atölyelerinde işleyerek çevre dostu torbalara dönüştürüyor.  

Bursa Nilüfer Özel Eğitim Meslek Okulundaki zihinsel engelli öğrenciler, çevreye zararlı olan plastik poşetlerin kullanımını azaltarak hem doğanın korunmasına hem de aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla, tekstil fabrikalarından aldıkları atık kumaşları, okullarında bulunan giyim ve tekstil atölyelerinde işleyerek çevre dostu torbalara dönüştürüyor. Bu kapsamda; alışverişlerde kullanılmak üzere doğayla dost bez çantalar üreten özel eğitim meslek okulundaki öğrenciler, yeni yılda piyasadan 40 bin adet bez çanta siparişi aldı.
 
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili; zihinsel engelli çocukların mesleki yeteneklerini geliştirmek ve istihdamına katkı sağlamak amacıyla bulunan özel eğitim meslek okullarında, el sanatlarından tekstile, mobilya ve iç mekân tasarımından bilişim teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede eğitim verildiğini söyledi. Özel Eğitimi İyileştirme Projesi kapsamında da hafif düzey zihinsel yetersizliği bulunan öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okullarının atölyelerini çağın gereklerine uygun bir şekilde modern hale getirdiklerini, bununla beraber öğretim programlarını sektör ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde güncellediklerini bildiren Bilgili, şunları kaydetti: "Engelli öğrenciler, işlerine sadakatle bağlı, tam olarak güven duyabileceğimiz bireylerdir. Çok fazla iş bilincine sahip olmaları, istekli ve enerjik bir şekilde çalışmaları, onların en belirgin özellikleridir. Kendileriyle ilgili ön yargılar kırıldığında, üretebilmeleri için gerekli ortam sağlandığında pek çok şey yapabilecekleri görülecek, doğayla dost bez çanta gibi örneklerin sayısı gün geçtikçe çoğalacaktır. Tüm sektör temsilcileri, engelli bireylerin istihdamına katkı sağlayarak, onların hayata tam katılımlarının önündeki engelleri kaldırmaya destek olmuş oluyor."
 
‘Doğaya Fayda, Eğitime Fayda’
Nilüfer Özel Eğitim Meslek Okulu´nda zihinsel engelli öğrenciler, 2014´ten bu yana tekstil fabrikalarından aldıkları atık kumaşları, okullarında bulunan giyim ve tekstil atölyelerinde büyük bir özveriyle dikerek çeşitli ebatlarda bez torbalara dönüştürüyor. Öğrencilerin "Doğaya Fayda, Eğitime Fayda" sloganıyla üretmeye başladıkları bez torbalar, ücretli plastik poşet uygulaması sonrasında Bursa´da çeşitli market ve eczanelerde de satışa sunuldu. 
 
Öğrenciler, bu atölyelerde ürettikleri ürünlerle hem doğanın korunmasına hem de ailelerinin bütçesine katkı sağlıyor. Tüketiciler ise doğayla dost bu çantaları kullanarak hem çevreyi koruyor hem de zihinsel engelli öğrencilere destek oluyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.