Bakan Avcı, Hasan Polatkan´ı Anma Etkinliğine Katıldı  
Bakan Avcı, Hasan Polatkan´ı Anma Etkinliğine Katıldı

Bakan Avcı, Hasan Polatkan´ı Anma Etkinliğine Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Doğrusu ben de bu kadar yıldır Hasan Polatkan için böyle bir toplantı düzenlenmediğini içim burkularak öğrendim. Bu, biz Eskişehirlilerin vefasızlığından ziyade bu memlekette yıllarca nasıl bir korku atmosferi, nasıl bir ön yargı atmosferinin oluşturulduğunun bir göstergesi olabilir“ dedi.

Bakan Avcı, Hasan Polatkan´ı Anma Etkinliğine Katıldı

Bakan Avcı, çeşitli etkinliklere katılmak üzere gittiği Eskişehir´de, Sivrihisar Eğitim Vakfı tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen, 27 Mayıs darbesi sonrasında idam edilen dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan´ı anma etkinliğine katıldı.

 

Bakan Avcı konuşmasına Hasan Polatkan, merhum Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve eski başbakanlardan Adnan Menderes´i anarak başladı.

 

Böyle bir vefa toplantısı gerçekleştirdikleri için Sivrihisar Eğitim Vakfı yöneticilerine teşekkür eden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Doğrusu ben de bu kadar yıldır Hasan Polatkan için böyle bir toplantı düzenlenmediğini içim burkularak öğrendim. Bu, biz Eskişehirlilerin vefasızlığından ziyade bu memlekette yıllarca nasıl bir korku atmosferi, nasıl bir ön yargı atmosferinin oluşturulduğunun bir göstergesi olabilir. Ama inşallah bundan sonra bu vefa borcumuzu hem böyle toplantılarla hem de Nevzat Bey´in önerdiği jestlerle telafi etmeye çalışıyoruz. Eskişehir´in hafızasının, Eskişehir´in gençlerimizin ve memleket demokrasisinin buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bugün burada çok farklı siyasi partilerden temsilcilerin olması bu demokrasi bilincinin kökleşmiş olduğunun bir nişanesidir. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Bütün şehitlerimize, Allah´tan rahmet diliyorum."

 

Etkinlik, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu´nun Hasan Polatkan´ı anlatan konferansıyla sona erdi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.