Bakan Avcı: ´´Hasar Gören Okullarımız İçin 65 Milyon Liralık Kaynak Ayırdık´´  
Bakan Avcı: ´´Hasar Gören Okullarımız İçin 65 Milyon Liralık Kaynak Ayırdık´´

Bakan Avcı: ´´Hasar Gören Okullarımız İçin 65 Milyon Liralık Kaynak Ayırdık´´

Mardin´in Kızıltepe ilçesindeki izinsiz gösterilerde zarar gören lisede incelemelerde bulunan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hasar gören okulların en kısa zamanda onarılması için planlama yaptıklarını ve bu okulların tadilat çalışması için 65 milyon lira kaynak ayırdıklarını belirtti.

Bakan Avcı: ´´Hasar Gören Okullarımız İçin 65 Milyon Liralık Kaynak Ayırdık´´

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile izinsiz gösterilerde zarar gören Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Lisedeki hasarla ilgili bilgi alan Bakan Avcı, daha sonra 2 derslikte öğrencilerle bir araya geldi.

Gösterilerde hasar gören okulların en kısa zamanda onarılması için planlama yaptıklarını belirten Bakan Avcı, ´´Hasar gören okulların tadilat çalışması için 65 milyon lira kaynak ayırdık. Mardin´e de 2 milyon 200 bin lira gönderildi´´ dedi.

Okulda yöneticilerin basiretli davranışı dolayısıyla hasarın sadece kırılan camlardan ibaret olduğuna dikkati çeken Bakan Avcı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarına, öğretmenlerine ve öğrencilerine sahip çıktığını, bundan sonra da çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Avcı, "Buradaki kötü niyetin bölge halkına ve çocuklarına yönelik olduğunu artık herkes görüyor. Bu çocukların eğitim görmesinden kim zarar görebilir? Bu saldırı eğitim, halk, çocuk, genç ve kültür düşmanlığıdır´´ ifadesini kullandı.

´´Halk, olaylara iştirak etmemiştir´´

´´Çok şükür bölge halkımız olanların bilincinde olduğu için halk olaylara iştirak etmemiştir´´ diyen Bakan Avcı, tahribatın giderilmesi için gerekli planlamanın yapıldığını anlattı.

Yakılan okulların onarılmasının mümkün olduğunu ifade eden Bakan Avcı, ´´Önemli olan cana zarar verilmemesidir. Mala olanlar telafi edilir. Okullardaki güvenlik önlemlerini genişleterek, ilave planlarla pekiştirerek devam ettiriyoruz. Furkan Doğan´ın ismi verilen okulda olmak benim için anlamlıdır. Mavi Marmara Gemisi´nde şehit oldu. Ben o dönem başbakan danışmanıydım, Tel Aviv´den cenazeyi getirme görevi bize düşmüştü.´´ dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.