Bakan Avcı, Hayırseverlerle Bir Araya Geldi  
Bakan Avcı, Hayırseverlerle Bir Araya Geldi

Bakan Avcı, Hayırseverlerle Bir Araya Geldi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı: “Sizin yaptığınız bağışlarla yükselen okullar yapılan derslikler sizin iyiliğinizi gelecek kuşaklara taşıyor. Buralarda eğitim gören öğrenciler her sabah okula geldiklerinde kitaplarını açtıklarında, defterlerini açtıklarında, defterlerine bir harf yazdıklarında sizin de amel defterinize binlerce harf yazılıyor”

Bakan Avcı, Hayırseverlerle Bir Araya Geldi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi kapsamında, hayırseverler için Ankara Valiliği tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen vefa ve şükran yemeğine katıldı.

 

“Değerli hamiyetli, hayırsever eğitim dostları” ifadesiyle konuşmasına başlayan Bakan Avcı,  hayırseverlere öğretmenler, öğrenciler, veliler ve kendisinden önce görev yapan Millî Eğitim Bakanları adına teşekkürlerini iletti.

 

“Kültürümüzde ‘Sadaka-i Cariye’ diye bir kavram var” şeklinde konuşan Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Tam tercümesi belki şöyle olabilir, içeriği itibarıyla tercüme edersek, sürüp giden, ardı arkası kesilmeyen iyilik anlamına geliyor. Özellikle eğitim alanında yapılan hayırlar, bağışlar tam da bu kavrama oturuyor. Sizin yaptığınız bağışlarla yükselen okullar yapılan derslikler sizin iyiliğinizi gelecek kuşaklara taşıyor. Buralarda eğitim gören öğrenciler her sabah okula geldiklerinde kitaplarını açtıklarında, defterlerini açtıklarında, defterlerine bir harf yazdıklarında sizin de amel defterinize binlerce harf yazılıyor. Çok samimi olarak söylüyorum sizlere imreniyorum böyle güzel bir hizmete vesile olduğunuz için böyle güzel eserler ürettiğiniz için sizlere imreniyorum ve sizlere çok teşekkür ediyorum.”

 

Cumhuriyet tarihi boyunca devletin eğitim alanında çok büyük başarılara imza attığını hatırlatan Bakan Avcı, Türkiye’nin petrolü doğalgazı bulunmadığını ve başka bir çok ülkenin sahip olduğu kaynaklardan mahrum olduğunu anımsattı. Bakan Avcı, “Ama insan sermayemiz, beşeri sermayemiz hamdolsun bizi bu günlere getirdi ve yarınlara taşıyor. Siz işte bu asıl sermayeye bu büyük zenginliğimize yaptığınız katkılarla gerçekten vatana, millete büyük hizmette bulunuyorsunuz” dedi.

 

Ankara’da 31 bin 134 derslikte 956 bin 558 öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Bakan Avcı, “Bu 31 bin 134 dersliğin 2 bin 579’unu, yüzde 8’ini sizlere borçluyuz, çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bakan Avcı konuşmasının ardından hayırsever vatandaşlara üzerinde yaptırdıkları okulların fotoğraflarının bulunduğu tabloları takdim etti.

 

Programa, TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.