Bakan Avcı, İstanbul´da il millî eğitim müdürleriyle bir araya geldi  
Bakan Avcı, İstanbul´da il millî eğitim müdürleriyle bir araya geldi

Bakan Avcı, İstanbul´da il millî eğitim müdürleriyle bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakanlık üst düzey bürokratları ve 81 ilin millî eğitim müdürleri ile bilgilendirme ve istişare toplantısında bir araya geldi.

Bakan Avcı, İstanbul´da il millî eğitim müdürleriyle bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilk kez aday öğretmenler için uygulanacak yetiştirme programı kapsamında Bakanlık üst düzey bürokratları ve 81 ilin millî eğitim müdürleri ile bilgilendirme ve istişare toplantısında bir araya geldi.

 

İstanbul Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde yapılan toplantıda, yeni atanan 30 bin aday öğretmen için uygulanacak eğitim programlarının detayları hakkında il millî eğitim müdürleri bilgilendirildi. 

 

Bakan Avcı, aday öğretmenlerin oryantasyon eğitimi kapsamında bulundukları il ve ilçelerdeki millî eğitim müdürlerinden kurumun işleyişi hakkında bilgi sahibi olacaklarını belirtti. Bakan Avcı, Ankara´yı tercih eden aday öğretmenlerden bazılarının Bakanlıkta ağırlanarak merkez teşkilatının işleyişi hakkında bilgi verileceğini söyledi. Bakan Avcı, bu kapsamda bakanlık müsteşarı başta olmak üzere bütün genel müdürler tarafından birimlerin işleyişi hakkında aday öğretmenlerin bilgilendirileceğini kaydetti. 

 

Oryantasyon eğitiminin detayları paylaşıldı

Toplantıda, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda; aday öğretmenler için uygulanacak yetiştirme programının ayrıntıları paylaşıldı. Buna göre, yetiştirme programına alınan yeni atanan aday öğretmenler, danışman öğretmenleriyle okul içi ve okul dışı faaliyetlere, seminerlere katılacak, film izleyecek, kitap okuyacak ve şehrin tarihi mekanlarını gezecek. 

 

Aday öğretmenler, şehrin tarihsel, kültürel, coğrafi özelliklerini tanıyarak, müzeleri, kütüphaneleri gezerek bu mekanları eğitim amaçlı nasıl kullanabileceğini araştıracak.

 

Türkçe dışında da farklı dil ve lehçelerin kullanıldığı bölgelere giden adaylara yönelik yapılan çalışma doğrultusunda; aday öğretmenler, bölgelerde yaygın olarak kullanılan dille ilgili temel düzeyde eğitim alacaklar.

 

Toplam 24 hafta üzerinden programlanan eğitim; danışman eşliğinde sınıf içi, sınıf ve okul dışı faaliyet 14 hafta sürecek. Aday öğretmenler, toplamda 714 saatlik bir yetiştirme sürecinden geçecek. Ağustos sonunda yetiştirme programı bitecek aday öğretmenler, Eylül’de de görev yapacakları illere gidecekler. 

 

Toplantıda, diğer bakanlık birimleri de faaliyetleriyle ilgili il millî eğitim müdürlerine bilgi verdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.