Bakan Avcı karne dağıttı  
Bakan Avcı karne dağıttı

Bakan Avcı karne dağıttı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törende öğrencilere karnelerini dağıttı.

Bakan Avcı karne dağıttı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mitat Enç Görme Engelliler Okulunda 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törende, öğrencilere hem karne hem de "Daisy kitap okuma, dinleme ve ses kayıt cihazları" dağıttı.

Karne gününün öğrenciler için en güzel günlerden biri olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, karnelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere ‘iyi tatiller’ dileyen Bakan Avcı, "Öğrencilerimize sorduğunuz zaman muhtemelen onlar yine tatilde ´çok çalışacaklarını´ söyleyecekler, biz onu söylemiyoruz. Tatilde güzel güzel dinlensinler, eğlensinler, önümüzdeki ders yılına daha iyi hazırlanmış olurlar. Bütün çocuklarımıza, öğrencilerimize sağlıklı, mutlu gelecekler diliyorum. Öğretmenlerimize bu ders yılı boyunca gösterdikleri çabalardan ötürü çok teşekkür ediyorum. Eğitim yöneticilerimize, MEB merkez teşkilatına, bu ders yılının sağlıklı, başarılı bir biçimde sonuçlanması için emek sarf eden herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Bir gazetecinin "Karnesi kötü olan öğrenciler için ailelere bir uyarınız olacak mı" sorusu üzerine Avcı, "Tabii klasik uyarımız var biliyorsunuz. İşte karneden ötürü çocuklarınızı üzmeyin filan diye. Onu bir kere daha söyleyelim. Evet, çocukların karnelerini fazla, öyle problem yapmasınlar. Varsa sıkıntılı karneler, yeteri kadar başarılı bulunmayan karneler, onları da önümüzdeki dönem telafi ederler" ifadesini kullandı.

 

"Okuma materyalleri de Braille alfabesiyle veriliyor"

Bakan Avcı, açıklamalarının ardından öğrencilere, Braille alfabesi ile de yazılan karnelerini dağıttı.

Bazı öğrencilerin karnelerindeki notları okuyan Bakan Avcı, Braille alfabesinden yararlanarak notlarını aktaran öğrenciyi tebrik etti.

Bakan Avcı, "Okuma materyalleri de Braille alfabesiyle veriliyor. Artık görme engelliler okullarımızda kullanılan materyallerin çok büyük bir bölümünü bu alfabeye dönüştürdük, dönüştürmeye devam ediyoruz" dedi. 

Mehmet Emin isimli bir öğrenci, Bakan Avcı’ya arkadaşlarıyla grafon kağıtlarından yaptığı Türk Bayrağının yer aldığı tablo hediye etti. Bakan Avcı, tabloyu yapan tüm öğrencilerin ismini tek tek sayarak kendilerine teşekkür etti.

Bakan Avcı, özel eğitim okullarındaki görme engelli öğretmen ve öğrencilere diledikleri zaman eğitsel içeriklere ulaşma imkanı veren "Daisy kitap okuma, dinleme ve ses kayıt cihazları"nı tanıtırken "Bununla bütün dersleri artık sesli olarak dinleyebileceksin, ses yükleyebileceksin, müzik dinleyebileceksin. Böyle güzel karnelere böyle güzel bir hediye. Güzelce öğrenirsiniz cihazın nasıl kullanacağınızı, müzik dinlersiniz yaz tatilinde. Cihazı çok kolay öğrenirsiniz, çok kolay. Güle güle kullanın" değerlendirmesinde bulundu.

 

"Velilerin fedakarlıklarını yakinen biliyoruz"

Daha sonra velilere seslenen Bakan Avcı, ailelere, annelere, babalara çocuklarının eğitimi için gösterdikleri gayretler dolayısıyla teşekkür etti.

Velilere çocuklarının güzel, sağlıklı, başarılı, mutlu günlerini görmeleri dileğinde bulunan Avcı, şöyle konuştu: "Özellikle bu okulda okuyan çocuklarımızın çok ayrı bir özene ve bir çabaya ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Özellikle annelerimizin çocuklarımız için ne kadar büyük fedakarlıklar yaptıklarını, nasıl onlar için çırpındıklarını yakinen biliyoruz. Sizin bu çabalarınızı, fedakarlıklarınızı bir ölçüde destekleyebilmek için biz de Bakanlık olarak öğretmenler olarak yöneticiler olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yolları açık olsun, Allah zihin açıklığı versin. İnşallah üniversite diplomalarını da sizler verirsiniz."

Dağıtılan cihazlardan öğrencilerin çok yararlanacağını ifade eden Bakan Avcı, "Elinizdeki cihazlar çok işlevsel ama sadece eğitim öğretim amaçlı değil, aynı zamanda müzik de dinleyebileceksiniz. Kendiniz de onlara bir takım sesli kayıtlar yapabileceksiniz. Kim bilir biz yetişkinlerin aklına gelmeyen ne tür yan ürünler üreteceksiniz o cihazlarla. Hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

 

Okul yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelik

Bakan Avcı, tören sonrası "Danıştayın okul yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelikle ilgili yürütmeyi durdurma kararının sistemi nasıl etkileyeceği" sorusu üzerine şunları kaydetti: "Konuyla ilgili olarak bütün illere bugün itibarıyla yazıyı gönderdik. Yürütmenin durdurulması kararı doğrultusunda yapılması gerekenleri, illere resmi yazıyla bildirdik. Onun dışında, bu karardan kimlerin ne kadar nasıl etkileneceği ve Bakanlık olarak hukuken ne yapmamız gerektiği konusunda hukuk müşavirliğimiz gerekli çalışmayı yapıyor. Bu çalışma yapıldıktan sonra size ayrıntılı olarak açıklamayı yaparız."

Bakan Avcı, karne dağıtım töreninin ardından okulun öğretmenleri ve öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi, bazı öğrencilerin isteği üzerine imza verdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.