Bakan Avcı, Mukaddes Miras sergisini açtı  
Bakan Avcı, Mukaddes Miras sergisini açtı

Bakan Avcı, Mukaddes Miras sergisini açtı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İslam Kültür Sanat Platformu´nun öncülüğünde Türk Dünyası Vakfı’nın katkılarıyla Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu’nda düzenlenen “Mukaddes Miras” sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Avcı, Mukaddes Miras sergisini açtı

Serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Bakan Avcı, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Eskişehirli hemşehrilerimizin bu sergiye gereken ilgiyi fazlasıyla göstereceklerinden eminim. Onun için özellikle camilerimizde, okullarımızda, cemaatlerimizi, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, din görevlilerimizi bu sergiden haberdar edelim gelsinler ve burada bin yıldır ne güzel işler yapıldığını görsünler. Kuran-ı Kerim ‘Mekke’de nazil oldu, Kahire’de okundu, İstanbul’da yazıldı’ denir. Dolayısıyla  biz Türkler Kuran-ı Kerim’i güzel yazmakla müftehiriz. Ama bizim bir özelliğimiz daha var Türkler olarak, hayırda yarışırız gereği bunu kendimizden bir şey söylüyor gibi değil ama söylememde de fayda var, bu millet aynı zamanda da Kuran-ı Kerim’i en güzel dinleyen millet. Evet yazmayı, okumayı ve en güzel dinlemeyi... Türkler tarih boyunca Kuran-ı Kerim’i tam da emredildiği gibi huşu, saygı, hürmet ve muhabbet içerisinde dinlemeyi sanat haline getirmiş bir millet. Biraz önce Kuran-ı Kerim okunurken yine o buradaki sessizlikte aynı duyguları yaşadım.

Bakan Avcı konuşmasının ardından, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile serginin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Avcı daha sonra sergi salonunu gezdi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.