Bakan Avcı, özel öğretim kurumlarının yöneticileriyle bir araya geldi  
Bakan Avcı, özel öğretim kurumlarının yöneticileriyle bir araya geldi

Bakan Avcı, özel öğretim kurumlarının yöneticileriyle bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’deki programı kapsamında özel öğretim kurumlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Bakan Avcı, özel öğretim kurumlarının yöneticileriyle bir araya geldi

Öğretmenevinde yapılan toplantıda konuşan Bakan Avcı, Türkiye´de 6 bin 316 özel okul olduğunu belirterek bu okullarda 787 bin 315 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü söyledi.

Bakan Avcı, geçen yıl özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik bir teşvik ve destek programı başlattıklarını vurgulayarak, bu program çerçevesinde geçen yıl 167 bin 424 öğrencinin teşvikten yararlandığını ifade etti.

Ne kadar teşvik verileceğinin her yıl Maliye Bakanlığı ile kararlaştırıldığını ve bu sene daha yüksek bir talep olacağı varsayımıyla sayının yüksek tutulduğunu anlatan Bakan Avcı, şunları söyledi: “Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yıl 350 bin öğrencimize teşvik verilmesi talebinde bulunduk. Rakamı arttırmak istiyoruz, çünkü dönüşen kurumlarımızın büyük bir bölümü liseye, temel liseye dönüşüyor. Dolayısıyla oraya gidecek ihtiyaç sahibi öğrencilerimize de teşviklerden yararlanabilmeleri için bir pay ayırmak istiyoruz. Maliye Bakanlığı´ndan geçen yıl verilen teşvikin bu yıl yüzde 10 arttırılmasını talep ettik. Görüşmeler devam ediyor."

Dönüşüm programına başvuran dershaneler hakkında bilgi veren Bakan Avcı, "Bugüne kadar 2 bin 262 dershane dönüşüm programına müracaat etmiş, bunlardan 2 bin 228´i dönüşüm programına kabul edilmiş. Bu programa başvurular 1 Eylül´e kadar devam edecek" diye konuştu. Bakan Avcı, bugün itibariyle dönüşüm için müracaat eden özel öğretim kurumlarından 364’üne ise ruhsat verildiğini kaydetti. 

Dönüşüm sürecindeki kriterlere değinen Bakan Avcı, dershanelerdeki dönüşümü başlattıktan sonra bakanlığın ciddi bir itibarsızlaştırma kampanyasının hedefi olduğunu ifade etti.

Bakan Avcı, "Buna rağmen uluslararası kurumlardan Türk milli eğitimin bugün geldiği noktaya ilişkin çok olumlu değerlendirmeler, raporlar yayımlandı" şeklinde konuştu.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.