Bakan Avcı, sağlıklı yaşam için bisiklet dağıttı  
Bakan Avcı, sağlıklı yaşam için bisiklet dağıttı

Bakan Avcı, sağlıklı yaşam için bisiklet dağıttı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında Eskişehir Valilik Meydanı´nda düzenlenen törende, seçmeli spor ve fizikî etkinlik dersini açan veya “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullara bisiklet dağıttı.  

Bakan Avcı, sağlıklı yaşam için bisiklet dağıttı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğindeki protokol kapsamında 5, 6 ve 7’nci sınıflarda seçmeli spor ve fizikî etkinlik dersini açan veya “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullara 197, Osmangazi Üniversitesi’ne de kampus içersinde kullanılmak üzere 200 adet bisiklet dağıttı.

Törende konuşan Bakan Avcı, bisikletlerin okullara verildiğini hatırlatarak, öğrencilerin bisikletleri ortaklaşa kullanabileceklerini söyledi.  Proje kapsamında bisikletlerin sayılarını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Avcı, “Bütün okullarımızda bütün çocuklarımızın bu imkândan yararlanmaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz”  diye konuştu. Bisiklet dağıtımı sırasında öğrencilerle sohbet eden Bakan Avcı, doğru bisiklet kullanımı konusunda öğrencilere bilgi verdi. 

Bakan Avcı, organizasyonda emeği geçen başta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı personeline teşekkür etti.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.