Bakan Avcı, Ümraniye´de Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu´nun açılışını yaptı  
Bakan Avcı, Ümraniye´de Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu´nun açılışını yaptı

Bakan Avcı, Ümraniye´de Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu´nun açılışını yaptı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ümraniye´deki Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu´nun açılışı ile Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu´nun temel atma törenine katıldı.

Bakan Avcı, Ümraniye´de Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu´nun açılışını yaptı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan tören, açılışı yapılan okulun öğrencilerinden Yunus Emre Kaya´nın Kur´an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 

Törende konuşan Bakan Avcı, okulun kısa bir zaman içerisinde tamamlanarak hizmete alındığını ifade ederek, "Böylesine mükemmel bir okulun maarifimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ümraniye´nin eğitim yatırımları bakımından bütün Türkiye´ye örnek olacak bir başarı hikayesini sürdürdüğünü dile getiren Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´a, ki burada slogan çok hoşuma gitti, ´Canla başla çalışınca oluyor´, gayretlerinden, maarifimize kazandırdığı eserlerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, değerli öğrencilerim meydan sizin. Çok şükür artık devletimiz, milletimizle el ele, millet ne istiyorsa onun en iyisini yapmak için elinden geleni yapıyor. Bu okul ve temelini atacağım diğer okul, Türkiye´de yürürlüğe koyduğumuz 4+4+4 uygulamasının en güzel örnekleridir. Millet istiyor, devlet yapıyor."

 

"Türkiye son 13 yılda pek çok alanda sıçrama yaptı"

Bakanı Avcı, Türkiye´nin son 13 yılda pek çok alanda büyük sıçramalar gerçekleştirdiğini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yabancılar, Türkiye´nin başarılarına bakarak, buna ´sessiz devrim´ dediler. Gürültü etmeden, bağırıp çağırmadan Türkiye´nin nereden nereye geldiğini vurgulamak için böyle bir isimlendirme yaptılar. İşte o sessiz devrimin en esaslı bileşenlerinden biri de milli eğitimde yaşanıyor. Maarifimizde yaşanıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz tekrar millileştirilen maarif sistemimiz içerisinde geleceğin Türkiyesini hazırlıyorlar. Ben bütün maarif camiamıza, geceli gündüzlü gayretlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum."

Bakan Avcı, sözlerini törene katılan öğrencilere İstiklal Marşı´nı coşkuyla okudukları için teşekkür ederek tamamladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.