Bakan Avcı ve beraberindeki çocuklar TBMM´de  
Bakan Avcı ve beraberindeki çocuklar TBMM´de

Bakan Avcı ve beraberindeki çocuklar TBMM´de

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Meclis’te Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocuklarla bir araya geldi.

Bakan Avcı ve beraberindeki çocuklar TBMM´de

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki öğrencileri kabul etti. Kabule dört torunuyla gelen Çiçek, koltuğunu Feride Bekçioğlu Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Tuğrulhan Şeyihoğlu´na bıraktı. 

Çocukların bayramını kutlayan Çiçek,  "Bugün iki bayram yapıyoruz; biri çocuk bayramı... Dünyada yalnız bizde var, bununla övünüyoruz. Bize bu bayramı armağan eden başta aziz Atatürk olmak zere bütün büyüklerimizi saygıyla minnetle şükranla anıyoruz. Öbür taraftan da bugün biz milletvekillerinin, siyasetçilerin ve milletimizin de bayramı... Çünkü 95 yıl evvel TBMM bugün açıldı. Biz de bunu her sene özel oturumla anıyoruz, şükran duygularımızı büyüklerimize ifade etmek için. Bugünün millet hayatımızda ne kadar önemli olduğunu, siyasi partilerimizin genel başkanları ya da onlar adına konuşanlar Genel Kurul´da ifade ediyorlar" dedi.

Meclis´in 25. Başkanı olduğunu hatırlatan  Çiçek, görevi Şeyihoğlu´na devredeceğini, bundan sonra Meclis´i kendisinin yöneteceğini söyledi. Mazbatayı Şeyihoğlu´na veren Çiçek, "Meclis Başkanı olduğunu da resmileştirelim. Söz senin. Basın mensupları da burada. Bize ne söyleyeceksin bakalım" diyerek sözü kendisine bıraktı.

Şeyihoğlu, Meclis´te bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, kendisine koltuğunu devrettiği için Çiçek´e teşekkür etti.  

Şeyihoğlu´nun, gazetecilere, "Baştan söyleyeyim, bana siyasi sorular sormayın, çünkü Meclis Başkanı tarafsızdır" sözü, Çiçek ve salondakileri güldürdü. 

Hazırladığı metni okuyan Şeyihoğlu, çocukların yüzlerinden gülücüklerin eksik olmadığı bayramlar dileğinde bulundu.

TBMM Başkanı Çiçek, çocuklara başarılar dileyip, ailelerine selam götürmelerini isteyerek, "İnşallah içinizden bazıları siyasete ilgi duyar, belli yaşa geldikten sonra da buralarda sizleri görmek imkanı olur” temennisinde bulundu.

Kabulde bir öğrenci Çiçek´e kara kalemle yaptığı Meclis binası tablosunu hediye ettikten sonra, heyette bulunanlar, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.