Bakan Avcı´dan uzman yardımcılarına ilk ders  
Bakan Avcı´dan uzman yardımcılarına ilk ders

Bakan Avcı´dan uzman yardımcılarına ilk ders

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlıkta göreve başlayan uzman yardımcılarının tabi tutulacağı 300 saatlik eğitimin ilk dersini verdi.

Bakan Avcı´dan uzman yardımcılarına ilk ders

Başkent Öğretmenevi´nde uzman yardımcılarının tabi tutulacağı ilk dersi Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı verdi.

 

Verimli okumaların sırrı mecbur olunmayan kitaplarda

Verimli okumaların, mecbur olunmayan kitaplarla daha iyi yapılacağını belirten Bakan Avcı, katılımcılara, Erhan Bener´in "Bürokratlar",  Şevket Süreyya Aydemir´in "Suyu Arayan Adam", Kemal Tahir´in "Bozkırdaki Çekirdek, Esir Şehrin İnsanları, Devlet Ana", Sabri Ülgener´in "Tarihte Darlık Buhranları",  Ahmet Günay Sayar´ın "Bir İktisatçının Entelektüel Portresi: Sabri F. Ülgener", Joseph Needham "Doğunun Bilgisi Batının Bilimi" ve Tarık Buğra´nın "Küçük Ağa" kitaplarını okumalarını tavsiye etti.  

Bakan Avcı, Tarık Buğra ile ilgili bir anısını paylaşırken, Tarık Buğra´nın Kürt asıllı bir ailenin çocuğu olduğunu, babasının da ağır ceza reisliği yaptığını söyledi. Tarık Buğra´nın İstanbul´da hukuk okuduğunu aktaran  Bakan Avcı, "O günlerde Tarık Buğra, gençlikle, biraz Kürtçülük işlerine bulaşıyor. Babası bunu fark ediyor. Yaz tatiline geldiğinde, bir kenara çekiyor, ´Bana bak bulmuşsun, bedava bir devlet, kıymetini bil. Çok istiyorsan oku, benim gibi ağır ceza reisi ol, serserilik etme´ diyor. Bu, Tarık Buğra´da karşılığını buluyor" diye konuştu. 

Bir gazetede köşe yazarlığı yaparken, etnik milliyetçilik ve şovenizm üzerine bir yazı yazmayı ve bu anekdottan da faydalanmayı düşündüğünü ifade eden Bakan Avcı, "Belki Tarık Buğra rahatsız olur, diye kendisini aradım ve ´Müsaade eder misiniz, bu anekdotu ben de yazımda kullanabilir miyim?´ diye sordum. ´Çok memnun olurum, bugünlerde buna çok ihtiyaç var´ dedi. Ben de yazımda kullandım. Böyle bilge bir adamdı" dedi. 

 

“Birkaç şairiniz olmalı”

Bakan Avcı, şiir okumanın düşünme yeteneğini çok geliştirdiğine işaret ederek, "Bir ağabey, bir hoca gibi tavsiyede bulunacağım, mutlaka bir veya birkaç şairiniz olmalı" ifadelerini kullandı.

Cahit Koytak´ın, şiirlerine ilgi gösterilmesi gereken bir şair olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, uzman yardımcılarına, İsmet Özel, Sezai Karakoç, Cemal Süreya, Ece Ayhan, Edip Cansever, Yahya Kemal, Ahmet Haşim ve Can Yücel´in şiirlerini okumalarını tavsiye etti.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.