Bakan Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi Mezuniyet Töreni´ne katıldı  
Bakan Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi Mezuniyet Töreni´ne katıldı

Bakan Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi Mezuniyet Töreni´ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Ülkemizi, Cumhuriyetimizin 100. yılında, müreffeh güçlü ve mutlu insanların yurdu yapmayı, insanımızı en yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkarmayı istiyoruz. Gelecek nesillere daha iyi, refah içinde, huzurlu bir ülke bırakmak için çalışıyoruz. Şundan eminiz ki ülkemizin bugünü dünden daha iyi yarını bugünden daha iyi olacaktır." dedi.

Bakan Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi Mezuniyet Töreni´ne katıldı

Akdeniz Üniversitesi Stadyumu´nda, 2016-2017 akademik yılının sona ermesi dolayısıyla mezuniyet töreni düzenlendi. Farklı fakültelerden öğrenciler, ellerinde dövizlerle kortej yürüyüşüne katıldı. 11 bin öğrencinin mezun olduğu törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Münir Karaloğlu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı.

 

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencileri tebrik etti, bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek, bugüne kadar gelmelerinde emeği olan herkese teşekkürlerini sundu. Hiçbir emeğin yerde kalmadığını, boşa gitmediğini bugün gördüklerinin altını çizen Yılmaz, "Ülkelerin geleceği iyi eğitim almış, nitelikli insan gücüne bağlıdır. Bu anlayışla ülke kaynaklarını eğitime, bilimin yol göstericiliğinde yönlendiriyoruz. Avrupa ülkelerinin milli gelirden eğitime ayırdığı pay yüzde 5,2, Türkiye´nin eğitime ayırdığı pay mili gelirden 5,8. Avrupa, gelişmiş ülkelerden çok daha fazla, milli gelirimizden payı eğitime ayırıyoruz." diye konuştu.

 

Bakan Yılmaz, geleceğin teminatı olan gençleri, fikri, vicdanı, irfanı hür, öğrenmeyi öğrenen, fikirlerini hoşgörü ortamında tartışabilen, bilim ve teknolojide geleceğe yön veren, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlere sahip, özgüven içinde bireyler olarak yetiştirmek istediklerini anlattı.

 

"Üniversite sayısını artırdık"

Eğitimde kalite ve fırsat eşitliğini sağlamanın değişmez hedefleri olduğunun altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti: "Üniversite eğitimi, eğitimin en önemli parçası, işimize en yakın olan eğitimdir. Üniversite sayısını artırdık, her ilimizde en az bir devlet üniversitesi var. Bugün itibarıyla 184 yükseköğretim kurumumuz mevcut. Yükseköğretimdeki öğrenci sayımız 7 milyon 300 binin üzerinde. Öğretim üyesi sayımız 150 binin üzerinde. Bundan sonraki amacımız, eğitimdeki kaliteyi artırmaktır. Bu kadar üniversite arasında fark edilmek, bir adım öne çıkabilmek önemlidir. Bu amaçla üniversitelerimizin bulundukları bölgeye, farklılık sağlayacak şekilde, farklı alanlarda ihtisaslaşmasını, her birinin kendine has ayrı bir kimliğinin olmasını istiyoruz. Bu amaca yönelik Yükseköğretim Kurumumuz tarafından, bölgesel kalkınma odaklı, misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması çalışması başlatıldı."

 

Kalite Kurulu ile ilgili çalışmalara da değinen Yılmaz, "Yükseköğretim kurumlarının eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleriyle idari hizmetlerinin kalite standartlarına göre değerlendirilmesini teminen kamu tüzel kişiliğine haiz, idari ve mali özerkliğe sahip özel bütçeye Yükseköğretim Kalite Kurulu çalışması tamamlanmış olup, yasa Meclis gündemine gelmiş durumdadır." dedi. 

 

"Ülkemizin bugünü dünden, yarını bugünden daha iyi olacaktır"

Bakan Yılmaz, Cumhuriyet´in 100. yılında, Türkiye´yi müreffeh, güçlü ve mutlu insanların yurdu yapmayı, insanımızı en yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkarmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Gelecek nesillere daha iyi, refah içinde, huzurlu bir ülke bırakmak için çalışıyoruz. Şundan eminiz ki ülkemizin bugünü dünden daha iyi, yarını bugünden daha iyi olacaktır."

 

Bakan Yılmaz, Peyami Safa´nın mezunlara hitaben yaptığı konuşmanın bir bölümünü okuyarak konuşmasını tamamlandı. Konuşmaların ardından, protokol üyeleri mezun olan öğrencilere belgelerini verdi, fotoğraf çektirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.