Bakan Yılmaz, Piri Reis Üniversitesinin mezuniyet törenine katıldı  
Bakan Yılmaz, Piri Reis Üniversitesinin mezuniyet törenine katıldı

Bakan Yılmaz, Piri Reis Üniversitesinin mezuniyet törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bundan sonra üniversitelerimizin bir diğerinin benzeri olmasını istemiyoruz. Üniversitelerde kaliteyi artırmak istiyoruz. Bundan dolayı da önümüzdeki dönemde ihtisaslaşmaya önem veriyoruz." dedi.

Bakan Yılmaz, Piri Reis Üniversitesinin mezuniyet törenine katıldı

Bakan Yılmaz, Piri Reis Üniversitesinin mezuniyeti ve Başbakan Binali Yıldırım´a fahri doktoranın tevdisi için düzenlenen törendeki konuşmasında, üniversitenin bir marka haline geldiğini dile getirerek, başarılarının artarak devam etmesini diledi. Bakan Yılmaz, "Evlatları olduktan sonra kendilerini unutan, evlatlarının iyiliği için her türlü fedakarlığı yapan anneleri, babaları aile büyüklerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. 
 
Türkiye´nin ulaştırma, denizcilik, iletişimde kat ettiği önemli mesafede Başbakan Binali Yıldırım´ın büyük emeği olduğunu, yapılan marka eserlerde imzasının bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bölünmüş yollar, hızlı trenler, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Büyük İstanbul Havaalanı, limanlar, tersaneler, uydular... Bu eserlerin tek biri dahi hayırla anılmak için yeterlidir." diye konuştu. 
 
Yılmaz, bu hayırlı işlerin bir denizci, bir gemi inşa mühendisi tarafından gerçekleştirilmiş olmasının, tüm denizciler için bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Bu gerçek üniversitemiz tarafından da görülerek fahri doktora verilmesini de bir hakkın teslimi olarak görüyorum. Hak sahibine hakkı teslim edene teşekkür ediyorum. Eğitimde de büyük atılımlar gerçekleştirildi. 12 yıllık eğitim, yeni derslikler, öğretmenler, ücretsiz kitaplar, eğitime destek, Fatih Projesi, eğitimin teknolojiyle sunulması, yeni üniversitelerin kurulması eğitimdeki gelişmelerden bir kaçıdır. Denizcilik eğitiminde de önemli gelişmeler kaydedildi. 2002´de denizcilik alanında eğitim veren 13 resmi meslek lisesi varken, bugün 48 resmi, 2 özel meslek lisemiz var. Bu yıl 7 bin 55 öğrenci denizcilik eğitimi aldı. Meslek liselerinden mezun olan öğrencilerimizin üniversite eğitimlerine kendi alanlarında devam etmelerini destekliyoruz, ön lisans programına yerleşecek öğrencilere ek puan veriyoruz. 2003´te 3 denizcilik fakültesi varken, bugün 15 denizcilik fakültesi var. 2002´de 1 olan 4 yıllık yüksek okul sayımız bugün 3´tür. 2 yıllık meslek yüksek okul sayısı ise bugün 7´dir. Enstitü sayısı da birden 2´ye çıkmıştır."
 
 "Üniversitelerde kaliteyi artırmak istiyoruz" 
Millî Eğitim Bakanı Yılmaz, Türkiye´de 184 üniversitenin, yüksek eğitimde öğrenim gören 7 milyon öğrencinin bulunduğunu, 150 binin üzerinde de öğretim üyesinin olduğunu aktararak, "Gerçekten Türkiye bu alanda büyük bir gelişme gösterdi. Bundan sonra üniversitelerimizin bir diğerinin benzeri olmasını istemiyoruz. Üniversitelerde kaliteyi artırmak istiyoruz. Bundan dolayı da önümüzdeki dönemde ihtisaslaşmaya önem veriyoruz." diye konuştu. Buna ilişkin kanunun Meclis gündeminde olduğunu, idari ve mali özelliklere sahip bir Kalite Kurulu oluşturacaklarını dile getiren Yılmaz, ayrıca üniversitelerle ilgili planlama yapmak üzere bir Danışma Kurulu oluşturulacağını, bunun da gündemlerinde olduklarını söyledi. 
 
Yılmaz, gelecek dönemde üniversitelerin bulunduğu coğrafyanın ihtiyaçlarını da dikkate alarak bir alanda ihtisaslaşacağını, dolayısıyla çevresine de büyük katkısı olacağını aktardı. 
 
Bakan Yılmaz, "Biz her bir üniversitenin kendisine has bir kimliğinin olmasını istiyoruz. Kalite arttığı zaman Türkiye´nin de eğitim seviyesi artacaktır." diyerek, sözlerini Peyami Safa´nın "Mezunlara Nutuk"un da satırlarla tamamladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.