Bakan Yılmaz: Türkiye´de en itibarlı mesleklerden biri öğretmenliktir  
Bakan Yılmaz: Türkiye´de en itibarlı mesleklerden biri öğretmenliktir

Bakan Yılmaz: Türkiye´de en itibarlı mesleklerden biri öğretmenliktir

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye´de en itibarlı mesleklerden birisi öğretmenliktir. Bunu iddialı olarak söylüyorum, öğretmen bu coğrafyada kanaat önderidir." dedi.  

Bakan Yılmaz: Türkiye´de en itibarlı mesleklerden biri öğretmenliktir

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Yozgat´ın Sorgun ilçesinde eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Eğitime yapılan yatırımları anlatan Bakan Yılmaz, öğretmen sayısını artırdıklarını ve özlük haklarını da geçmişe kıyasla iyi bir duruma getirdiklerini söyledi.

 

"Öğretmen bu coğrafyada kanaat önderidir"

İktidarları döneminde eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, 2002 yılında haftada 15 saat ek ders veren bir öğretmene ödenen paranın 635 lira olduğunu, bunun da o dönemde 409 dolara denk geldiğini belirterek, "Şimdi kardeşlerimize ödenen para 940 doların üzerinde. Yani 2002’de 400 dolar, şimdi 900 dolar, yeter mi? Yetmez. Türkiye de en itibarlı mesleklerden birisi öğretmenliktir. Bunu iddialı olarak söylüyorum. Öğretmen bu coğrafyada kanaat önderidir. Bir köyde kanaat önderi, öğretmen, imam, bir de muhtardır." diye konuştu.

 

"Yeniden büyük Türkiye´yi oluşturacağız"

Türkiye’nin eğitimde geçmişle kıyasla çok iyi durumda olduğunu, fırsat eşitliğini her yere sağlamak istediklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: "Bunda da epey mesafe aldığımızı söylüyorum. Geçmişe kıyasla daha iyi eğitim veriyoruz. Eğitimde kalite bitmez bir hedef, nereyi yakalarsanız, nerede ufkunuz varsa oraya ulaştığınızda mutlaka yeni bir ufuk size belirir. Gayeniz, hedefiniz büyükse gayretiniz de o kadar büyük olacaktır. Eğitim nesil yetiştirmektir. Tabii bir medeniyet iddianız varsa ki bizim bu milletin var. Yeniden büyük Türkiye’yi hep beraber oluşturacağız. Onun da temel taşı eğitimle olacaktır."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.