BİLGEP çalıştayı başladı  
BİLGEP çalıştayı başladı

BİLGEP çalıştayı başladı

Bilim ve Sanat Merkezlerini Geliştirme Projesi (BİLGEP) kapsamında, bilim ve sanat merkezleri müdürlerine yönelik çalıştay Trabzon´da başladı.

BİLGEP çalıştayı başladı

Bilim ve Sanat Merkezlerini Geliştirme Projesi kapsamında, 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak çalıştay Trabzon´da başladı.

68 ilden 81 bilim ve sanat merkezi müdürünün katıldığı çalıştayda gelecek eğitim öğretim döneminde yapılacak çalışmalar ele alınacak.

BİLSEM’lerin işleyişi ana başlığı altında öğrenci tanılama süreci, yönerge süreci, atölye standartları geliştirilmesi, proje çalışmaları, özel yetenekli öğrenci ailelerine yönelik aile eğitiminde merkez yöneticilerin rolü, BİLSEM modülü tanıtımı, önümüzdeki eğitim öğretim yılında yapılacak kongre ve yarışmalar, uygulanacak çerçeve programların tanıtımı, öğretmen ve idarecilere yönelik eğitim faaliyetleri planlaması başlıkları altında grup çalışmaları aracılığıyla değerlendirmeler yapılarak bilgi paylaşımında bulunulacak.

Bu çalışma ile bilim ve sanat merkezlerinin geliştirilmesi, yöneticiler aracılığıyla öğretmen, öğrenci ve ailelere yol göstermesi amaçlanıyor.  Bilim ve sanat merkezi yöneticilerinin güncellenen eğitim programları ve yenilenen eğitim unsurları konusunda sürece yapacakları katkılarla, yeni eğitim öğretim döneminde kaliteyi arttırmaları hedefleniyor.  

Çalıştayın açılış konuşmasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, çalıştayın önemine değinerek, “BİLSEM’ler sadece binalarda, sınıflarda eğitim yapılan yerler olmamalı, programlar bölgelerdeki sosyal ve kültürel kurumlarla, bilim merkezlerinde, müzelerde, medya kuruluşlarında yürütülmeli. Çocuklar yeteneklerini gösterebilecekleri mutfakta çalışan, ‘işe eli değen’ insanlarla iletişim halinde olarak öğrenmeliler. BİLSEM’ler takviye kursları olarak değerlendirilmemeli, böyle görülmemelidir. BİLSEM’ler hayatın içinde eğitim görülebilen yerlerdir. Bu hususta okul yöneticilerine çok iş düşmektedir. Okul yöneticileri klasik idareci anlayışının dışına çıkarak, sadece mevzuatta belirtilen standart görevlerin dışında eğitim lideri pozisyonu almalıdır. Bizler sizleri eğitim lideri olarak görüyoruz, siz yeter ki talep edin, bizler talep eden müdürlerle eğitimi daha ileri taşıyabileceğiz” diye konuştu. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.