BİLSEM'LER 1000 KİTAPLIK KÜTÜPHANELERLE DONATILDI  
BİLSEM'LER 1000 KİTAPLIK KÜTÜPHANELERLE DONATILDI

BİLSEM'LER 1000 KİTAPLIK KÜTÜPHANELERLE DONATILDI

Özel yetenekli öğrenciler için ilave eğitim programları uygulayan bilim ve sanat merkezlerinin (BİLSEM) tamamına 1000'er kitaplık kütüphaneler kuruldu. Bu kütüphanelerdeki kitap sayısının sürekli artırılacağını belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "2021 yılında kurduğumuz kütüphaneleri belirli saatlerde tüm öğrencilerimizin kullanımlarına açacağız." diye konuştu.

Özel yetenekli öğrencilerin kendilerini en üst düzeyde geliştirmesinin önünü açmak için hafta içi ve hafta sonları ilave eğitim programları uygulayan 182 bilim ve sanat merkezinin (BİLSEM) tamamına 1000'er kitaplık kütüphane kuruldu.    
BİLSEM'lerin imkânlarını artırmak için geliştirilen yeni projeler kapsamında, yaklaşık 63 bin öğrencinin eğitim aldığı 182 BİLSEM'e 1000'er kitaplık kütüphane kurma kararı alınmıştı. Proje başarıyla tamamlandı ve BİLSEM'lerin tamamına 1000'er kitaplık kütüphaneler kuruldu.
 
BİLSEM'lere ilave laboratuvar ve tasarım ve beceri atölyeleri
 
Özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı BİLSEM'leri güçlendirmek için çalışmaları devam ettiklerini belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "BİLSEM'lere bu kapsamda ilave laboratuvarlarla tasarım ve beceri atölyeleri kuruyoruz. 2020 yılında şu ana kadar 168 yeni tasarım ve beceri atölyesi kurduk. 2020 yılı sonuna kadar 182 BİLSEM'de 1000 kitaptan oluşan kütüphane kurmayı hedeflemiş ve gerekli yatırımları yapmıştık. Çalışmalar başarılı bir şekilde tamamlandı. Artık 81 ilimizde bulunan 182 BİLSEM'in her birinde 1000 kitaptan oluşan kütüphaneler hizmet vermeye başladı." dedi.
Özer, bu kütüphanelerdeki kitap sayısını sürekli artıracaklarını belirterek "2021 yılında kurduğumuz kütüphaneleri belirli saatlerde tüm öğrencilerimizin kullanımlarına açacağız. Süreci başarılı bir şekilde koordine eden Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına ve 81 il yöneticilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.