Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Avcı ve beraberindeki 23 Nisan çocuklarını kabul etti  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Avcı ve beraberindeki 23 Nisan çocuklarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Avcı ve beraberindeki 23 Nisan çocuklarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Avcı ve beraberindeki 23 Nisan çocuklarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak TBMM´nin açılışının 96. yıl dönümünde tüm şehitleri ve gazileri rahmetle, minnetle andı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan 1920´de açılan TBMM´nin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşı´nın Başkomutanı, Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal´i ve silah arkadaşlarını da rahmetle tazim ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu dünyanın bize, atalarımızın mirası olmaktan ziyade, çocuklarımızın emaneti olduğuna inanıyorum.  Bunun için en önemli milli bayramımız sizlere ithaf edilmiştir. Bizim de ülkemizi geleceğe hazırlamak için yürüttüğümüz çalışmalar, sizlere daha güzel bir Türkiye bırakma arzumuzdan kaynaklanıyor. Her nesil, sonrakine daha iyi bir Türkiye devretmekle mükelleftir. Kendi vatandaşları yanında bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara da umut kaynağı olacak bir Türkiye´yi ancak bu şekilde inşa edebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

 

“Dünyaya estetiğin ve duygunun penceresinden bakmayı öğrendiğimizde, her şey daha güzel olacak”

Bugün burada bulunan çocukların ve milyonlarca yaşıtlarının içinden, geleceğin cumhurbaşkanları, başbakanları, milletvekilleri, bürokratları, akademisyenleri, mühendisleri, doktorları, iş adamları öğretmenlerinin çıkacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğitim ve iş hayatınız boyunca kariyeriniz yanında edebiyata, sanata, kültüre, tarihe özel ilgi göstermenizi bekliyorum. Dünyaya estetiğin ve duygunun penceresinden bakmayı öğrendiğimizde, eminim her şey daha güzel olacaktır. Sizlerin yüreği gibi güzel bir dünya için, bu bakış açısını asla kaybetmemeliyiz." diye konuştu.

 

"Tarihimizin her dönemi ayrı başarı hikayeleriyle doludur" diyen Erdoğan,  sözlerine şöyle devam etti: "Yakın tarihimizde Çanakkale gibi, Sakarya gibi, Kut´ül Amare gibi gerçekten çok önemli zaferlerimiz vardır. Bunların her biri, bize bugün nereden geldiğimizi, nerede olduğumuzu, nereye gittiğimizi ve kim olduğumuzu gösteren birer pusula gibidir. Pusulasız bir gemi nasıl denizde yönünü bulamazsa, tarihinden habersiz nesiller de istikametlerini kaybeder. Bunun için tarihimizi çok iyi öğrenin. Özellikle Çanakkale Şehitliğini mutlaka ziyaret edin."

 

“Üç kişinin eli öpülür; anne, baba ve öğretmen”

Çocuklara, anne ve babalarının kıymetini çok iyi bilmelerini, arkadaşlarına değer vermelerini, öğretmenlerine saygı duymalarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her yerde her zaman söylüyorum, ben rastgele herkesin elini öpmem, ama üç kişinin elini öpmek, benim için çok önemli. Bir annemin elini öperim, babamın elini öperim, hatta annemin bir de ayağının altını da zaman zaman öpmüşümdür. Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır. Üçüncü elini öptüğüm, sadece öğretmenlerimiz. Biz de bazı yerlerde zorla el öptürme adetleri var. Bizde de maalesef olumsuz bir gelenek. Ama biz öptürmeyeceğiz, tamam, bu konuda anlaştık, ama anne babayı unutmayın, öğretmenlerinizi unutmayın." ifadelerini kullandı.

 

"Milletin kültürüne, değerlerine, sembollerine sahip çıkın"

Çocuklardan inançlarının esaslarını en iyi şekilde öğrenmelerini, vakti geldiğinde de harfiyen uygulamalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Mensubu olduğumuz milletin kültürüne, değerlerine, sembollerine sahip çıkın. Bayrağımızın ifade ettiği anlamı asla unutmayın. Rengi biliyorsunuz, şehidimizin kanı, hilal, bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız, şehitlerimizin ta kendisidir. Çünkü her şehit, bizim için adeta bir yıldız, düşen bir yıldızdır. Bu vatan bizim binlerce yıllık tarihimizdeki adeta sığınağımızdır. Vatanımızın her taşına, her karış toprağına gerekirse hayatınız pahasına sahip çıkın. İstiklal Marşımızı verdiği mesajları anlayarak, adeta sindirerek tekrar tekrar okuyun. Benim gözümde sizler, İstiklâl Marşı Şairimiz Mehmet Akif´in ifade ettiği ´Asım´ın neslisiniz.´ Yine benim gözümde sizler, Üstad Necip Fazıl´ın, ´Bir gençlik´ diyerek hasretini dile getirdiği nesilsiniz. Sizlerin teknolojiyi en etkili şekilde kullanacağınıza ama asla teknolojinin esiri olmayacağınıza inanıyorum. Yaşınızın kıymetini bilin. Bunlar geride kaldığında, bir daha asla gelmeyecek güzel günlerdir, bunu unutmayın."

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Verdikleri mücadeleyle hayatları pahasına bizlere bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmetle, minnetle, tazimle yad ediyorum. Her birinizi sevgiyle kucakladım, kucaklıyorum, gözlerinizden öpüyorum. Şimdi sözü ve koltuğu Cumhurbaşkanımıza bırakıyorum" diyerek sözü, Sincan Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Başak Tahan´a bıraktı.

 

"Tüm çocukların imrenerek baktığı bir bayrama sahip olduğumuz için çok şanslıyız"

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 96. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda Cumhurbaşkanlığı Külliye´sinde, tüm çocuklar adına bu konuşmayı yaptığı için son derece mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Başak Tahan, "Biz çocuklar için çok özel ve anlamlı bu günde, bizleri makamına kabul eden ve bana bu temsil fırsatını sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a yürekten teşekkür ediyorum. Dünyadaki tüm çocukların imrenerek baktığı bir bayrama sahip olduğumuz için bizler çok şanslıyız. Ülkemdeki çocuklar ve arkadaşlarım başta olmak üzere tüm çocuklar için kardeşçe mutlu, huzurlu ve sevdikleriyle birlikte geçirebilecekleri güzel günler diliyor ve tüm çocukların bayramını en içten duygularımla kutluyorum." diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, flüt çalmak istediğini söyleyen Tahan´a, "O flüt çalan cumhurbaşkanı, buyur bakalım" karşılığını verdi. Tahan, bugün 23 Nisan olduğu için günün anısına, "Hayat bayram olsa" eserini çalmak istediğini belirterek, bu şarkının melodilerini flüt ile seslendirdi. Şehitler için İstiklal Marşı´nı çalmak istediğini ifade eden Başak Tahan, İstiklal Marşı´nı da flüt ile çaldıktan sonra, "Bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum" diyerek, eğildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında ben de tüm buradaki yavrularımızın, aynı şekilde Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını tekrar kutluyorum, başarılarının artarak devamını diliyorum. Şehitlerimize tekrar Allah´tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifalar diliyorum ve nice 96 yıllara diyor, sizleri tekrar tebrik ediyorum." dedi.

 

Başak Tahan, konuşmasını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan´a tüm çocuklar adına çiçek takdim etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da öğrencilerle birlikte Külliye´deki makamına geçti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.