Engeliler için e-randevu sistemi hayata geçirildi  
Engeliler için e-randevu sistemi hayata geçirildi

Engeliler için e-randevu sistemi hayata geçirildi

Özel eğitime ihtiyacı olan engelli bireylerin rehberlik ve araştırma merkezlerine (RAM) gitmeden, internet üzerinden elektronik randevu alabilmelerine olanak sağlayan e-randevu sistemi hayata geçirildi.

Engeliler için e-randevu sistemi hayata geçirildi

MEB Bilgi İşlem Daire Başkanı Bilal Tırnakçı, "Hayata geçirilen e-randevu hizmetinden, Türkiye´de bulunan toplam 231 rehberlik ve araştırma merkezinden 350 bin engelli bireyin yararlanmasını öngörüyoruz" dedi.

 

e-randevu sisteminin Bakanlığımız "http://ramdevu.meb.gov.tr" internet adresinden hizmete girdiğini, yaklaşık 1 ay önce açılan sistemden bugüne kadar 85 bin engelli bireyin randevu aldığını belirten Tırnakçı, bu kullanıcı sayısının hizmetin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi. Ayrıca randevu alan engelli bireylere, randevu gün ve saatlerinin cep telefonlarına mesaj olarak gönderildiğini söyledi. 

 

E-randevu hizmetinden 350 bin engelli yararlanacak

Tırnakçı, randevu hizmetinin e-devlet entegrasyonunun da birkaç gün önce gerçekleştirildiğini belirterek e- randevu hizmetinden Türkiye´de bulunan toplam 231 RAM´dan 350 bin engelli bireyin yararlanmasını öngördüklerini söyledi. 

 

Tırnakçı, yeni sistem sayesinde engellilerin randevu almak için RAM´lara gelmesine gerek kalmayacağını, bu şekilde onlara büyük bir kolaylık sağlanacağını vurguladı. Ayrıca bundan sonraki süreçte, velilerin raporlarını yanlarında taşımak zorunda kalmayacaklarını, RAM´ların elektronik olarak engellilerin raporunun geçerlilik süresini ve kodunu takip edebileceğini söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.