Engelsiz DYS Projesi "eTR Özel Ödülü"nü kazandı  
Engelsiz DYS Projesi

Engelsiz DYS Projesi "eTR Özel Ödülü"nü kazandı

Millî Eğitim Bakanlığının tüm teşkilatlarında ve 52 bin kurumda 144 bin kullanıcı tarafından kullanılan Doküman Yönetim Sistemi’nin (DYS) görme engelliler tarafından kullanılabilmesi amacıyla geliştirilen Engelsiz DYS Projesi TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen “14. eTürkiye (eTR)  Yarışması”nda özel ödüle layık görüldü.

Engelsiz DYS Projesi

“14. eTürkiye (eTR) Ödülleri” Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Doküman Yönetim Sistemi’nin (DYS) görme engelliler tarafından kullanılabilmesi amacıyla geliştirilen Engelsiz DYS Projesi özel ödüle layık görüldü. Millî Eğitim Bakanlığı adına ödülü Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Özgür Türk aldı.

 

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından 2003 yılından beri düzenlenen eTR Ödülleri, Türkiye´nin Avrupa Birliği´ne uyum sürecinde rekabeti artırıcı, bilgiye dayalı, e-hizmetlere odaklanmış dönüşümünü hızlandırmak amacıyla her yıl kamu alanında fark yaratan projelere veriliyor.

 

Engelsiz DYS Projesi nedir?

Engelsiz DYS Projesi ile “DYS’nin erişilebilir hale getirilmesi hedeflenirken, görme engelli personelin DYS’nin tüm fonksiyonlarını kolayca kullanabilmeleri amaçlanıyor.

 

Yaklaşık bir yıl süren proje kapsamında DYS’nin tüm ana ve alt ekranları, bu ekranlarda yer alan 2 binden fazla bileşen gözden geçirildi. DYS’de yapılması gereken senaryolar derlendi ve bu senaryolarda yapılması gereken 700’den fazla eylem tespit edildi. Bu eylemlerin yerine getirilmesinde görme engellilerin erişimini engellediği tespit edilen 900’den fazla problem güncellemeler yapılarak giderildi. DYS’nin kullanımını kolaylaştıran 600 civarında klavye kısa yol tuş kombinasyonu tanımlandı. Gelinen noktada görme engelli personel açısından DYS uygulaması erişilebilir duruma getirildi. Programın tüm özellikleri, ekran okuyucu programlar aracılığıyla kullanılabiliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.