Erdem: Milli değerlere sahip gençler yetiştiriyoruz  
Erdem: Milli değerlere sahip gençler yetiştiriyoruz

Erdem: Milli değerlere sahip gençler yetiştiriyoruz

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "15 Temmuz´da yaşanan bu ihanet sonrasında milletimiz aziz, içimizdeki münafıklar rezil oldu. Eleştirilen eğitim sistemimizin de aslında, manevi, milli değerlere sahip ne çok gençleri yetiştirdiğini hep beraber gördük. 15-16 yaşındaki gençler, 70-80 yaşındaki dedeleri ile büyükleri ile tankların önünde durdu." dedi.

Erdem: Milli değerlere sahip gençler yetiştiriyoruz

Düzce Kültür Merkezi´nde "Annem Varsa Bende Varım" kitap okuma projesinin açılışına katılan Erdem, burada yaptığı konuşmada, gelişmiş ülkelerin eğitim sistemleri incelendiğinde temelde, eğitimin çağdaş bir yorumunun yapılmaya çalışıldığının görüleceğini söyledi.

 

Türkiye´de eğitim alanında bir çok çalışmanın yapıldığını belirten Erdem "Değişimleri takip etmekle kalmayıp onu yöneten ülkeler arasında olmak hedefi, 2002´den bu yana ülkemizde eğitimin en öncelikli gelişim alanlarından biri olmasını kaçınılmaz kılmıştır. Nitekim Bakanlığımızın bütçe büyüklüğü, istihdam edilen personel sayısı, yapılan derslik sayısı ve okullaşma oranları gibi bir çok temel göstergede rekor sayılabilecek ilerlemeler sağladık. Bunlara paralel olarak teknolojik alt yapı yatırımları, materyallerin güncellenmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gibi alanlarda da önemli gelişmeler oldu." dedi.

 

15 Temmuz tarihin en büyük ihaneti

15 Temmuz´da tarihin en büyük ihanetinin yaşandığını anlatan Erdem, "15 Temmuz´da yaşanan bu ihanet sonrasında milletimiz aziz, içimizdeki münafıklar rezil oldu. Burada, eleştirilen eğitim sistemimizin de aslında, manevi, milli değerlere sahip ne çok gençleri yetiştirdiğini hep beraber gördük. 15-16 yaşındaki gençler, 70-80 yaşındaki dedeleri ile büyükleri ile tankların önünde durdu." diye konuştu.

 

"Annem Varsa Bende Varım" kitap okuma projesini bakanlık olarak önemsediklerini vurgulayan Erdem, şöyle devam etti: "Buradaki anne ve çocuklar, bu projenin Türkiye´ye yayılıp yayılmayacağının işaretini verecekler. İnsanın kendisini tanıması yolunda en büyük yardımcısı kitaptır. Bunu yüzyıllardır biliyoruz. Kitap, insan denen meçhul alemin kapılarını açtıran, tarih denen hazinenin anahtarını da veren yegane kaynaktır. Ben bu projenin Düzce´yi eğitimde önemli bir noktaya getireceğine inanıyorum."

 

Konuşmasının ardından proje kapsamında yer alan 3. ve 4. sınıf öğrencilerine kitaplarını veren Erdem, daha sonra Valilik bahçesindeki ´Bilim Çadırı´nın açılışını yaptı.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.