FATİH Projesi, Barselona Fuarı’nda tanıtıldı  
FATİH Projesi, Barselona Fuarı’nda tanıtıldı

FATİH Projesi, Barselona Fuarı’nda tanıtıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce, Eğitimde FATİH Projesi, dünyadaki mobil endüstriyi bir araya getiren en önemli etkinliklerden biri olan “Mobile World Congress Barcelona”da tanıtıldı.

FATİH Projesi, Barselona Fuarı’nda tanıtıldı

27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleşen fuara, Millî Eğitim Bakanlığı adına, Müsteşar Yusuf Tekin, YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ve beraberindeki heyet katıldı.

 

Fuara yaklaşık 200 ülkeden 100 bin ziyaretçi iştirak etti. 2 bin 200 stant ve 900 konuşmacının katıldığı fuarda ziyaretçiler mobil dünyaya dair tüm gelişmeler hakkında bilgi edindi. İçerik ve Medya, Tüketici Tercihleri, 4. Sanayi Devrimi, Hükûmet ve Kamu Politikaları, İletişim Ağları, Yapay Zekâ, Robotik, Güvenlik, Sürdürülebilir Kalkınma gibi ana temaları işlenen fuarda, mobil endüstrinin gelişiminden geleceğine kadar birçok konu kapsamlı bir şekilde ele alındı.

 

FATİH Projesi’ne dünyadan büyük ilgi

Millî Eğitim Bakanlığı standında, Eğitimde FATİH Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA), e-Okul, MEBBİS ve DYS uygulamaları tanıtıldı. Bu tanıtımlarda MEB Standı, fuarın ilgi odaklarından biri hâline geldi. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen çok sayıda ziyaretçi Türkiye’nin FATİH Projesi’yle eğitim teknolojileri alanına öncülük eden projelerden birine sahip olduğunu ve bu yönüyle Türkiye’yi takdir ettiklerini dile getirdi. Yazılım ve içerik firmalarından FATİH Projesi’ne katkı sağlamak için birçok iş birliği teklifi geldi. Standın ziyaretçilerinden biri de İspanya Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığından Ulusal Eğitim Teknolojileri Enstitüsü ve Öğretmen Eğitimi Müdürü Felix Serrano Delgado oldu.

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.