GENÇLER SORDU, ZİYA ÖĞRETMEN YANITLADI  
GENÇLER SORDU, ZİYA ÖĞRETMEN YANITLADI

GENÇLER SORDU, ZİYA ÖĞRETMEN YANITLADI

Bakan Selçuk, okula dönüş hazırlıklarındaki son durumu  fen lisesi öğrencileriyle buluşmada paylaştı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Fen Lisesi Öğrenci Buluşmaları"nda 81 ilden yüzlerce gençle bir araya geldi. En çok merak edilen konu, okula geri dönüşte onları neyin beklediğiydi. Bakan Selçuk, "Güçlü bir hazırlığımız var." dedi, velilere, öğrencilere, öğretmenlere yönelik çok kapsamlı bir çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu. 
 
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu kez öğrencilerle bir aradaydı. 
"Ziya Öğretmen ile Fen Lisesi Öğrencileri Buluşmaları" programına katılan Bakan Selçuk, öğrencilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini öğrenmek, salgın döneminde yaşadıklarını kendi ağızlarından duyabilmek için bu buluşmayı yapmak istediğini ifade etti. 
 
Onların fikirlerini dinlemek için böyle bir ortam yaratılmasından duydukları mutluluğu belirten öğrenciler, EBA, EBA Akademik Destek, yayımlanan kaynaklar ve soru destek paketlerinin bu dönemde kendilerine önemli ölçüde yardımcı olduğunu dile getirdi.
 
"Güçlü bir şekilde geliyoruz"
Salgın sürecinde yaşadıklarından psikolojik olarak etkilendiklerini belirten gençler, okula dönüşte kendileri için bu yönde bir destek hazırlığı olup olmadığını merak ediyordu. 
 
Bakan Selçuk, gerek psikososyal destek hattıyla 7/24 anlık olarak gerekse de psikososyal destek kılavuzlarıyla baş ucunda ebeveynlerin, gençlerin ve çocukların yanında olmaya çalıştıklarını belirterek, "Okula dönüşle ilgili birçok hazırlığımız var. Velilere yönelik hazırlığımız var. Stresle baş etme konusunda. Öğrencilere destek olma, öğrenci uyumu konusunda el kitapları hazırladık. Sadece dönem başında değil; önümüzdeki eğitim öğretim yılı boyunca hangi iş ve işlemlerin nasıl yapılması gerektiği konusunda da kitapçıklar hazırladık. Ve dönüşte hem psikolojik hem sosyal hem fiziksel açıdan hem de sağlık açısından nasıl bir uyum gerçekleştirmeliyiz? Özellikle küçük yaşlarda oyun temelli bir bakış açısı oluşturacağız. Bütün bunlarla ilgili öğretmen eğitimleri videolar hazırlanıyor. Güçlü bir şekilde geliyoruz inşallah." diye konuştu. 
 
Salgın süreci dünya genelinde çalışma yaşamında dijitalleşmeyi hızlandırarak önemli bir dönüşümü beraberinde getirdi. Öğrenciler bu dönüşüm sürecinde doğru pozisyonu alabilmek için Bakan Selçuk'un önerilerini de sordu. Selçuk,  artık tek bir alandan mezuniyetin yeterli olmayacağının altını çizdi. Bakan Selçuk, "Disiplinler arası bir bakış lazım. Özellikle yapay zeka dünyanın hem korkulan hem de merak edilen bir geleceğini oluşturuyor. Yapay zeka üzerinden yapılacak her türlü iş ve işlemin Türkiye'ye katkısı olur. Bütün bunları da insan için insanlık için yapma bilinci çok önemli. Biz kendimiz için ailemiz için ülkemiz için bir şey yapıyoruz, yapacağız ama insanlık için de bir şey yapmamız lazım. Yani evrensel bir bakış açısına da ihtiyacımız var. Bu toprakların kıymetini bilerek bu milletin değerlerine saygı göstererek bir gelecek tasavvuru oluşturmakta yarar var." dedi. 
 
"Yaz okullarının bu yıl açılıp açılamayacağı" da sıkça yöneltilen sorular arasındaydı. Bakan Selçuk, öğrencilere, yaz okulu planlarını da anlattı. "Sınava hazırlanan gençlerimiz için örnek sorular yayınlıyoruz, hafta sonu EBA TV'de soru çözümü oturumlarımız var. Onun dışında bir yaz okulu programı hazırlıyoruz. Size yönelik çok ciddi hazırlık çalışmaları var. Ayrıca okullarımızdaki öğretmenlerimizin çalışmalarının da siz sınava girinceye kadar devam etmesi konusunda tedbirler alıyoruz." dedi.
 
Selçuk ayrıca güçlü bir kişiliğe sahip olmanın önemine de vurgu yaptı. Gençlere "Emin olun bütün bilgiler oluşturuluyor, ediniliyor, öğreniliyor çalışınca anlaşılıyor. Ama insanı hayatta tutan, dik tutan şey şahsiyetidir, kişiliğidir. Bu yüzden de kendinizi tanımanız çok önemli." diye seslendi. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.