KARNE HEYECANI HER YERDE  
KARNE HEYECANI HER YERDE

KARNE HEYECANI HER YERDE

Karne heyecanı okullarla sınırlı kalmadı. Karneler, okula gelemeyen öğrencilerimizin ayağına gitti.

Karne almaya gidemediler, karne onlara geldi. Yaklaşık 18 milyon öğrencimiz karnelerini aldı.  Ancak sağlık sorunları nedeniyle okula gidemeyen çocuklarımız da karne heyecanını aynı gün yaşadı.
 
Tunceli'de yaşayan Elif Güntaş İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Kıvanç Tuğ hastanede tedavisi devam ettiği için karne törenine gidemedi. Öğretmeni Şafak Özcan ona unutamayacağı bir sürpriz yaparak karnesini hasta yatağına götürdü. Özcan, "Kıvanç karne sevincini yaşamaya gelemediği için bu heyecanı hastaneye taşıma kararı aldım. Öğrencimin karne heyecanına ortak olmak, gözündeki umut ışığını görmek bir kez daha bana 'iyi ki öğretmenim' dedirtti. Hayatına dokunduğumuz her çocuk benim için bizim için özeldir." dedi. Kırklareli'nde ise Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencisi 9 yaşındaki Ahmet Yüzüak, karnesini almanın heyecanını yaşadı. Yüzüak'ın karnesini okul müdürü ile öğretmeni Arzu Şahin Yılmaz evine götürdü. Okul müdürünü ve öğretmenini kapıda karşılayan Yüzüak, öğretmeninin boynuna sarılarak karne sevinci yaşadı. 
 

Yurdun her köşesinde benzer heyecanlar yaşandı. Evde eğitim alan özel çocukların karnelerini öğretmenleri götürdü. Hakkari'de yaşayan Yusuf Karacak, Mersin'de yaşayan Aygül Arslan ve Sakarya'da yaşayan Furkan Can onlardan sadece birkaçı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.