MEB'İN İLK KALİTE YÖNETİM SERTİFİKASI HASAN POLATKAN ORTAOKULU'NA  
MEB'İN İLK KALİTE YÖNETİM SERTİFİKASI HASAN POLATKAN ORTAOKULU'NA

MEB'İN İLK KALİTE YÖNETİM SERTİFİKASI HASAN POLATKAN ORTAOKULU'NA

Milli Eğitim Bakanlığı uluslararası belgelendirme kuruluşu olduktan sonra ilk ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasını Ankara Etimesgut Hasan Polatkan Ortaokulu'na verdi.


Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yürütülen ortak çalışmalar sonucu, okul ortamlarında öğrencilerin sağlık ve can güvenliğine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesi için uygulanan ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standardının ardından kapsama alınan ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardı belgelendirme faaliyetleri ilk meyvesini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde eğitim ortamı ve öğrenme süreçlerine ilişkin okullarda, sağlık ve güvenlik başta olmak üzere ulusal ve uluslararası standartlara dayalı yönetim sistemlerinin okul ve kurumlarımızda yaygınlaştırılması sağlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın model uygulamasında, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardının kapsama alınmasının ardından bu alanda ilk sertifikayı almaya Ankara'daki Hasan Polatkan Ortaokulu hak kazanarak, tüm Türkiye'ye örnek oldu.

Hasan Polatkan Ortaokulu yönetim süreçlerinin eğitim öğretim becerilerine yansıması, veli memnuniyeti, veriye dayalı karar mekanizmaları, çalışan memnuniyeti, öğrencilerin başarısı, paydaşların okul yönetimi süreçlerine katılımı gibi pekçok faktörden geçer not alarak, 2 yıllık çalışmalarının karşılığı olan belgeyi aldı.

İlk Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle Genel Müdür İsmail Çolak tarafından okul müdürü Cenk Çakır'a verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında okul ve kurumlarımızda sunulan hizmetlerin daha sağlıklı, güvenli ve kaliteli olması için çalışmalar hız kesmeden devam edecek. Bu doğrultuda ulusal ve uluslararası standartlara dayalı yönetim sistemleri tüm okul ve kurumlarımızda yaygınlaştırılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.