PROJE OKULLARI ULUSAL BİLİM KAMPI YAPILDI  
PROJE OKULLARI ULUSAL BİLİM KAMPI YAPILDI

PROJE OKULLARI ULUSAL BİLİM KAMPI YAPILDI


Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek ve bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla 3. Ulusal Bilim Kampı Bursa’da gerçekleştirildi.
 
Bursa Tofaş Fen Lisesi koordinatörlüğünde, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile düzenlenen Bilim Kampı’nın açılışına Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran katıldı. 
 
Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının yönetici ve öğrencilerinin katıldığı açılış töreninin ardından üniversitelerin öğretim üyelerince katılımcılara akademik bilgi verildi. Bilim Kampı’nda yapılan sunumların ardından atölye çalışmaları gerçekleştirildi. 
Çalışma sonucunda hazırlanacak projeler değerlendirme komisyonu tarafından incelenerek 2-5 Mayıs 2019 tarihlerinde “SCIENCE EXPO-Bursa Bilim Şenliği”nde sergilenecek ve her kategoride ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.