Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi  
Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında “MEB İdari Personel Eğitimi” toplantısı gerçekleştirildi

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi

30 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında Antalya’da sürecek program, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, AB Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti, Millî Eğitim Bakanlığının ilgili genel müdürleri, öğretim görevlileri ve okullarında Suriyeli öğrencisi olan toplam bin 827 okul yöneticisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Program, Proje Koordinatörü Haydar Şahin’in proje ile ilgili yaptığı genel bilgilendirmeyle başladı. Şahin, projenin sadece teknik boyutuyla değil, manevi olarak yapılan işin de önemli olduğunu söyledi.

 

Programda konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Türk geleneklerinde misafirperverliğin önemine vurgu yaparak, Suriyeli göçmenlerin misafir olarak kabul edildiğini dile getirdi. Türkiye´deki Suriyeli mültecilerin Avrupa Birliği’nin de gündeminde olduğunu ifade eden Tekin, AB´nin bu konuda destekleme kararı aldıklarını belirtti.

 

AB Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti ise proje ile ilgili olarak, Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonu konusunda Türkiye’yi desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

 

Programın öğleden sonraki bölümünde konuşan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Suriyeli öğrenciler ile ilgili birinci önceliklerinin bu öğrencileri mesleki eğitime kazandırarak kendilerinde meslek öğretmek olduğunu vurguladı.

 

Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu da, Suriyeli çocukların eğitime erişiminin önemi ve bunun önündeki engellere değinerek genel müdürlük olarak bu konuda yürütülen çalışmaları aktardı.

 

Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk ise, ortaöğretim kurumlarında Suriyeli öğrencilerin kayıtlarının artırılması ve eğitimleri konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Suriyeli çocukların din eğitimi almaları gerektiğini vurgulayan Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise, din öğretiminin devletin eliyle yapılması gerektiğini söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.