TBMM Başkanı Kahraman, Bakan Avcı ve beraberindeki çocukları kabul etti  
TBMM Başkanı Kahraman, Bakan Avcı ve beraberindeki çocukları kabul etti

TBMM Başkanı Kahraman, Bakan Avcı ve beraberindeki çocukları kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki 23 Nisan çocuklarını kabul etti.

TBMM Başkanı Kahraman, Bakan Avcı ve beraberindeki çocukları kabul etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis´in açılışının 96. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyeti kabul etti. Bakan Avcı da, kendilerini kabul eden Kahraman´a teşekkür etti.

 

Kahraman, "23 Nisan TBMM Başkanı seçilmeniz dolayısıyla sizi kutlar, çalışmalarınızda başarılar diler, sevgilerimi sunarım. TBMM Başkanı İsmail Kahraman" yazılı mazbatayı imzalayarak, koltuğunu 23 Nisan TBMM Başkanı Ahmet Özayaşlıoğlu´na devretti. Kahraman, "Bu imzayı atmamı kabul edenler, kabul edenler; kabul edilmiştir" diyerek görevini devrettiği Özayaşlıoğlu´na, görevinin hayırlı olmasını diledi. Kahraman, "Bu istikbale ait bir temennidir. İnşallah bir gün, bu ve benzeri vazifelere gelirsiniz." dedi.

 

Ahmet Özayaşlıoğlu da yaptığı kısa konuşmada, TBMM´nin açılışının 96. yılında Meclis´te konuşmanın gurur ve heyecanını yaşadığını söyledi. "Ülkemdeki ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." diyen Özayaşlıoğlu, bu özel günde kendilerini makamında kabul eden Kahraman´a teşekkür etti. Özayaşlıoğlu, "23 Nisan´da, tıpkı bu mevsimde yeşeren ağaçların yaprakları gibi bu çocuk bayramında da başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada sevgi ve barış tomurcuklarının yeşermesini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum." diye konuştu.

 

"Hayaller hakikatin tarlasıdır"

TBMM Başkanı Kahraman, daha sonra, heyette yer alan çocukların isimlerini tek tek okuyarak, büyüdüklerinde ne olmak istediklerini sordu. Öğrencilerin verdikleri cevaplar üzerine Kahraman, "Hayaller hakikatin tarlasıdır. İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar. Hedef koyun, olur mu olur, niye olmasın." değerlendirmesini yaptı. TBMM Başkanı Kahraman, "Çocuklar gelecektir, düz beyaz kağıttır. Bizim inancımıza göre çocuklar günahsız doğar. Ona toplum, okul, aile yazılar yazar. İnşallah herkesin yazısı en güzel olur ve hepsi gayet iyi olur. Bayramımız kutlu olsun. Dünyada 204 ülke var, sadece Türkiye´de böyle bir bayram var. Buna benzer faaliyetler toplumda moral vericidir." ifadelerini kullandı.

 

Nevşehir´den dün kendisini bir öğrenci grubunun ziyaret ettiği anımsatan Kahraman, öğretmenlerini seven bir sınıftaki çocukların hepsinin öğretmen olmak istediğini söylediğini aktardı. İsmail Kahraman, Nevşehir´deki okulun Mardin´in Nusaybin ilçesindeki bir okulu kendisine kardeş okul yaptığını da belirtti. TBMM Başkanı Kahraman, "Ben futbolcu olmak istiyorum" diyen bir öğrenciyle arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı: "Arda Turan mı dedim, hayır dedi; Messi mi dedim, hayır dedi; Ronaldo mu dedim, hayır dedi. ´Ben olacağım´ dedi. Şu özgüvene bakın. Benzemek yok, kendi kimliği var. ´Ben bu vatanın evladıyım, buranın değerlerine inanırım, ben benim, taklitçi değilim.´ Çok hoşuma gitti." İsmail Kahraman, satranç takımının da içinde olduğu çeşitli hediyeler verdiği çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.