Türkiye´de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi  
Türkiye´de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi

Türkiye´de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, hayat boyu öğrenme alanında yapılan çalışmaların, Türkiye´de öğrenme kültürünün güçlendirilmesi ve geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ve bireylerin öğrenme sonucunda elde edeceklerinin daha fazla farkında olmaları gerektiğini gösterdiğini belirtti.

Türkiye´de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, Ankara’da düzenlenen "Türkiye´de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi 2" konferansında yaptığı konuşmada, sürekli gelişen ve değişen dünya düzeni içerisinde hayat boyu öğrenmenin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı. Hayat boyu öğrenmenin sadece belli bir ülkenin ya da uluslararası bir organizasyonun değil, tüm dünyanın yoğun ilgi gösterdiği temel bir yaklaşım olduğunu ifade eden Yıldız, öğrenim faaliyetinin sadece örgün ve yayın eğitim yoluyla değil, hayatın tüm aşamasında gerçekleşebileceğini kaydetti. Yıldız, "Öğrenme beşikten mezara kadar devam etmektedir. Öğrenmek belli bir yaşa ve ortama bağlı olmaksızın, her yaşta ve her yerde gerçekleştirilebilen bir eylemdir. Bireylerin oldukça değişken iş piyasasında rekabet edebilmeleri ve ekonomik, sosyal seviyelerini koruyabilmeleri için sürekli olarak kendilerini geliştirmeye ve yenilemeye ihtiyaçları vardır." diye konuştu.

 

Projenin, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce 15 milyon avro bütçeyle hayata geçirildiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu: "Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanında yürütülen projeyle, hayat boyu öğrenme için kapsamlı ve uygun stratejiler geliştirilerek hayat boyu öğrenmedeki fırsatların iyileştirilmesi ve bu konudaki farkındalığın arttırmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Hayat boyu öğrenmenin önemine istinaden hazırlanan proje çerçevesinde, bireylerin ve iş verenlerin farkındalığının artırılması için sosyal paydaşlarımızla iş birliği yapılmasına öncelik verilmiş, bu doğrultuda sosyal paydaşlarımızı bilgilendirmek ve onların da desteğini almak amacıyla 24 pilot ilde çalışmalar yürütülmüştür. Hayat boyu öğrenme alanında yapılan çalışmalar, Türkiye´de öğrenme kültürünün güçlendirilmesi ve geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ve bireylerin öğrenme sonucunda elde edeceklerinin daha fazla farkında olmaları gerektiğini göstermektedir."

 

Yıldız, projeyle Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde bulunan öğretmen ve yöneticilere hayat boyu öğrenme ilkeleri gözetilerek çeşitli eğitimler verildiğini anlatarak, projenin 20 Ekim itibarıyla sonuçlanacağını ifade etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.