BAKAN YUSUF TEKİN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU  
BAKAN YUSUF TEKİN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

BAKAN YUSUF TEKİN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlenen karne dağıtım törenlerine katılarak öğrencilerin sevinçlerini paylaştı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı.
 
Tekin, Sincan Şehit Ahmet Gözütok İlkokulunda düzenlenen törende karne alan çocuklarla sınıflarında bir araya gelip okul sırasına oturarak sohbet etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Bakan Tekin, öğrencilere karnelerini dağıttı.
 
Bakan Tekin, karne dağıtımı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz döneminin sona erdiğini, 19 milyona yakın öğrencinin yaklaşık 76 bin kurumda son gün heyecanı yaşadığını söyledi.
 
Eğitim öğretim sürecinin mümkün olduğunca sağlıklı yürütüldüğünü dile getiren Tekin, "Bu yıl ilk defa karne gününün içinde olduğu haftayı etkinlik haftası olarak ilan etmiştik. Bu haftadan beklentimiz, çocuklarımızın yarıyıl boyunca aldıkları eğitimin gündelik hayatta, toplumsal yaşamda karşılıkları, onların, bu tür bilgilerden nasıl faydalanacaklarını arkadaşlarıyla, toplumla paylaştıkları etkinlik haftası olsun istemiştik." diye konuştu.
 
Tatilde dijital bağımlılığa karşı kitap okuma tavsiyesi
Hem temel eğitimde hem ortaöğretimde gençlerin bu tür sosyal etkinlere yönelmesini, bunun toplumsal yaşamın içinde olmasını arzu ettiklerini anlatan Tekin, bunun için yönetmeliklerde değişiklik yaptıklarını hatırlattı. Bakan Tekin, öğrencilerin okuma arzularının gelişmesini istediklerini belirterek, çocuklara iki haftalık tatili mümkün olduğunca okuyarak geçirmelerini tavsiye etti.
 
Velilere de çağrıda bulunan Tekin, şunları kaydetti:
 
"Kıymetli velilerimiz, eğitim öğretim süreçleri içinde okulumuzun ve öğretmenlerimizin payı sınırlıdır. Bütün akademik çalışmalar da velilerin, ailenin ve toplumsal ortamın çocukların eğitiminde en az öğretmen ve okul kadar etkin olduğunu gösteriyor. Yani okulda gösterdiğimiz çabanın, öğretmen arkadaşlarımızın gösterdiği fedakârlığın karşılığını alabilmemiz için çocuklarımızın, aile ortamında, toplumsal yaşamda da eğitimin bir parçası olduğu bilinciyle hareket edilmesini temin etmemiz gerekiyor. Bu iki haftalık tatilde velilerden istirhamım, eğer çocuklarımızın dijital bağımlılığından, hareketsizliğinden, televizyon bağımlılığından, okuma alışkanlıklarından şikâyetçiysek size iki haftalık bu şikâyetlerimizi onarmak için mini bir şans sunmuş oluyoruz. Lütfen bu iki haftalık süre içerisinde çocuklarımızla nitelikli vakit geçirelim. Çocuklarımızda biraz önce sıraladığım, eleştirdiğimiz hususları kendi şahsımızda göstermeyelim. Mümkün olduğunca çocuklarımızla beraber kitap okuyalım. Çocuklarımızın dijital bağımlılıkla mücadele etmesi sürecine katkı vermek için bu süre zarfında cep telefonlarımızı, televizyonlarımızı, internet, bilgisayar ve benzer ortamlarımızı mümkün olduğunca az kullanalım. Çocuklarımızla geçireceğimiz bu nitelikli zamanla, çocuklarımızın eğitim öğretim sürecine hep beraber destek olalım istiyorum."
 
Öte yandan Bakan Tekin, basın mensuplarının özel okul ücretleriyle ilgili sorusunu da yanıtladı. Kovid-19 salgın dönemi, deprem ve benzeri nedenlerle daha önce özel okul ücretleriyle ilgili düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Tekin, "Hâlihazırda mevcut yönetmeliğimize göre başlangıç sınıfları için değil ama ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Millî Eğitim Bakanlığında. Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğimizde bununla ilgili tanımlama yapılmış durumda. Yani özel okulların ara sınıflar için TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5'e kadar zam yapma hakları var." diye konuştu.
 
Özel okul birlikleriyle, derneklerle ve özel okul temsilcileriyle bu konuları sık sık görüştüklerini dile getiren Tekin, "Bize bu konuda taahhütte bulundular. Özel okullar bunu değerlendirecekler." dedi.
 
Bakan Tekin; her kademenin ilk sınıfında, yani okula yeni başlayan öğrencilerle ilgili Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde bağlayıcı bir hüküm bulunmadığını vurgulayarak şöyle devam etti:
 
"Aslında kamuoyunu rahatsız eden kısım oradaki ücretler. Onları da biz özel okul temsilcileriyle oturup geçtiğimiz hafta konuştuk. Dün yine özel okul temsilcileri ve Hazine ve Maliye Bakanımız görüştü, biz de kendileriyle görüştük. Bu konuda kendileriyle fikir alışverişine devam edeceğiz, kendilerini uyarıyoruz biz de bu konularda ama dediğim gibi, yani ara sınıflarla ilgili yönetmelik hükümlerine tabiler ama başlangıç sınıflarıyla ilgili fiyat belirleme yetkileri özel okullarda. Ben özel okulları başından beri Millî Eğitim Bakanlığının bir paydaşı olarak görüyorum. Onlardan talebim, beklentim de paydaş olmanın bilinciyle toplumda rahatsızlık yaratmayacak bir eğitim öğretim süreci oluştururlarsa mutlu oluruz. Şu ana kadar onlarla ilişkilerimiz de çok sağlıklı gidiyor. Ben onlara da teşekkür ediyorum. Hep bu sorumluluğun bilincinde hareket ettiler. Bahsi geçen konuları da kendileriyle konuşacağız. Bugünlerde gündeme gelmesinin sebebi özel okullarımız biliyorsunuz erken kayıt ve benzeri süreçlerle her yıl ocak ayında bu kayıt sürecini başlatıyorlar. Bunun da yakın bir zamanda bizim onlarla yapacağımız görüşmeler neticesinde sağlıklı bir zemine oturacağına inanıyorum."
 
Hastane sınıfındaki öğrenciler de karnelerini Bakan Tekin'nden aldı
Bakan Tekin, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik kurulan sınıftaki öğrencilere de karnelerini verdi.
 
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde kurulan sınıfta öğrencilerle bir araya gelen Tekin, sohbet ederek istek ve önerilerini dinledi. Tekin'in hastane sınıfındaki ziyaretine eşi Ayşe Tekin, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe ve Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel eşlik etti.
 
Bakan Tekin, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
 
"Bilkent Şehir Hastanesindeyiz. Hastanede eğitim hizmeti alan, sağlık kuruluşlarımız bünyesinde öğrenimine devam eden öğrencilerimizin karne sevinciyle güne başladık. Öğrencilerimizin karnelerini dağıttık, sağlık durumlarıyla ilgili bilgiler aldık, velilerimizle hasbihâl ettik. Çocuklarımızın sağlığı, mutluluğu ve geleceğe dair hayalleri biz eğitimciler için her şeyin üstündedir. Eğitim ailesi olarak her durum ve şartta her bir çocuğumuzu eğitimle buluşturma gayreti içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni dönemde sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle çocuklar, iyi tatiller."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.