DOKTORLAR MESLEKTAŞLARINI "ANADOLU MASALLARI" İLE ANDI  
DOKTORLAR MESLEKTAŞLARINI

DOKTORLAR MESLEKTAŞLARINI "ANADOLU MASALLARI" İLE ANDI

Millî Eğitim Bakanlığının Anadolu Masalları Projesi kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan doktorlar, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yeni tip koronavirüs salgınında kaybettikleri meslektaşlarını andı.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü ile UNESCO Türk Millî Komisyonu iş birliğinde yürütülen "Anadolu Masalları" Projesi kapsamında ve Kütahya masal öğretmenlerinin koordinatörlüğünde, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla farklı bir etkinliğe imza atıldı. 
 
Türkiye genelinde görev yapan doktorlar, Millî Eğitim Bakanlığının Anadolu Masalları Projesi kapsamında, Kovid-19 salgınında kaybettikleri meslektaşlarını anmak için katıldıkları klipte, bir padişahın ölüm döşeğindeki kızının yaşamını kurtarmak için dünyayı dolaşan 3 gencin yaşadıklarının anlatıldığı "Hediye" isimli masalını okudu.
 
Doktorların Kovid-19 salgınında hayatını kaydeden meslektaşları için seçtikleri "Hediye" isimli masalda, bir padişahın ölüm döşeğindeki kızını kurtarmak için dünyayı dolaşan 3 gencin yaşadıkları anlatılıyor.
 
 
Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan 9 doktor ise "Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor" Projesi kapsamında görev alan müzik öğretmenlerinin sözlerini yazıp bestelediği "Karga Ağası" isimli şarkı eşliğinde masal anlatarak Kovid-19 salgınında kaybettikleri meslektaşlarını andı. 
 
Anadolu Masallarının Youtube, Twitter ve Instagram hesabından yayınlanan klipte, "Anlatımları için tüm sağlık çalışanlarımıza, müzik için İzmir Ses Tasarım ve Kayıt Komisyonu'na, video hazırlığı için Kütahya masal öğretmenlerine teşekkür eder, Kovid-19 salgınında hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımıza rahmet dileriz." ifadelerine yer verildi.
 
 "Yaklaşık 200 Bin Öğretmen Masal Anlatıcılığı Eğitimi Aldı"
 
Anadolu Masalları Proje Koordinatörü Esin Kavga, Kovid-19 salgını sürecinde "Anadolu Masalları" Projesi kapsamında, 200 bin dolayında öğretmenin uzaktan eğitimle masal anlatıcılığı eğitimi aldığını belirtti.
 
Salgının tüm dünyayı durdururken masal öğretmenlerinin bu süreçte öğrencileri için EBA, video konferans ve sosyal medya mecralarını kullanarak yüzlerce masal anlattığını bildiren Kavga, şunları kaydetti:
 
"Salgından önce okul okul, köy köy gezerek masal anlatan öğretmenler, salgın sürecinde sadece Türkiye'deki öğrencilere değil, yurt dışındaki Türk çocuklarımıza da ulaşarak masal anlattılar. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kütahya masal öğretmenlerimizin öncülüğünde yürütülen projede ise 9 doktorumuz da kaybettikleri meslektaşları için "Hediye" isimli masalı anlattılar. Masalın anlatıldığı videonun sonunda Kovid-19 salgınında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının isimlerine de tek tek yer verildi." 
 
Esin Kavga, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Anadolu Masalları Projesi'nin yürütüldüğü 81 ildeki masal öğretmenlerinin de farklı etkinlikler düzenlediklerini belirterek sosyal medya hesapları üzerinden öğretmenlerin doktorlarla hem canlı hem de daha önceki çektikleri videolarla masal anlattıkları bilgisini paylaştı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.