"YEDİTEPE'DE ZAMAN VE MEKAN"  

"YEDİTEPE'DE ZAMAN VE MEKAN"

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, bu yıl ilk kez uygulanan ara tatilde, pansiyonlu okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik "Yeditepe'de Zaman ve Mekan" konulu bir kamp gerçekleştirdi.


İstanbul'un tarihi mekânlarının ve bu mekânlara hayat veren tarihi şahsiyetlerin tanınmasını sağlamayı ve eserlerin ortaya konulmasındaki estetik ruhun ve bakış açısının öğrencilere kazandırılmasını amaçlayan "Yeditepe'de Zaman ve Mekân" konulu Gençlik Kampı'na Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı pansiyonlu okullarda öğrenim gören 41 öğrenci ve bu okullarda görevli yöneticiler katıldı.

Öğrenciler ilk kez gittikleri mekanlarda, bu topraklarda ortaya konulan ve tarihe mal olmuş eserleri yerinde görme ve tarihi somut olarak gözlemleme fırsatı buldu.

Gençlere, kendi geleceklerini inşa ederken, sağlam tarihi temellerden ilham almaları konusunda destek sağlamayı hedefleyen kamp dahilinde; Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii, Harbiye Askeri Müzesi, Sultan Ahmet Meydanı ve Çevresi, Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi ve Deniz Müzesi, Taksim Tarihi Tramvay, Rumeli Hisarı gibi mekanlar ziyaret edildi.

Gezi programının yanı sıra akşamları da tiyatro, sinema, konser ve söyleşiler yapıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.